BIST 10.311
DOLAR 32,21
EURO 34,72
ALTIN 2.449,36
HABER /  GÜNCEL

Enkazdan SON DAKİKA

Yazıcıoğlu'nu ve 4 kişinin cenazesine ulaşıldı ama İHA muhabiri hala kayıp. İşte olayla ilgili son gelişmeler;

Abone ol

İNTERNETHABER

Bu haber sürekli güncellenmektedir...

İHA MUHABİRİ HALA ARANIYOR

14:23 Düşen helikopterdeki İHA Muhabiri İsmail Güneş'i arama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.Sivil savunma ekipleri de Kızılöz köyünden yaya olarak enkazın bulunduğu alana doğru gidiyor.

CENAZELER ANKARA'YA GETİRİLDİ

10:39 Helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 3 kişinin cenazesi, Kahramanmaraş'tan Ankara'ya getirildi.

ADLİ TABİBİN RAPORU

22:00 Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne getirilen cenazeler adli Tabip tarafından incelendi. 
  BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun sağ femur başı (kalça) ve sol kolunun kırık olduğu, sağ kolunun göğsüne yapışık halde kaldığı belirlendi. Pilot Kaya İstektepe'nin büzülmüş halde kaldığı, boyun kırığının yanısıra başında darbeler olduğu görüldü.

19:00 Herkes acaba daha önce enkaza ulaşılabilir miydi diye düşünürken enkazdan ilk görüntüler de geldi. Göz gözü görmüyor, ekipler yürümekte bile zorlanıyor...

BULUNANA KADAR ARAMAYA DEVAM

18:00 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Yazıcıoğlu'nun cenazesinin Salı günü olacağını ve kayıp İHA muhabiri İsmail Güneş bulunana kadar arama kurtarma çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

İHA MUHABİRİ KAYIP

17:05- 5 kişinin cenazesi bulundu. Arama kurtarma ekipleri İHA muhabiri İsmail Güneş'i arıyor. Kaza sonrası 112'yi arayan ve ayağının kırık olduğunu söyleyen Güneş, enkaz çevresinde bulunamadı.

16:42- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tahsis edilen Boeing 737-400 tipi uçak, havaalanında, cenazelerin Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde savcıların nezaretinde kimlik tespitlerinin tamamlanmasını bekliyor.

Cenazelerin daha sonra Ankara'ya götürüleceği öğrenildi. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer ile kızı Firuze de cenazelerle aynı uçakla Ankara'ya gidecek

KİMLİK TESPİTİNİ ABİSİ YAPTI

15:37- Kahramaraş 5. Mekanize Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı Kışlası'ndan ambulanslara konulan cenazeler, Kahramanmaraş Devlet Hastenesi Morguna konuldu.

15:19- Ambulansların devlet hastanesi morguna gelişi sırasında kol kola giren Alperen Ocakları'na bağlı gençler, polis barikatını geçmek istedi. Yaşanan kısa süreli kargaşanın ardından ikna edilen gençlerin kaldırımda durmaları sağlandı. Tekbir getirerek, Kur'an-ı Kerim okuyan gençler, sık sık genel başkanlarını görmek istediklerini dile getiriyor.

15:08- Helikopter kazasında vefat eden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi ve kızı, helikopterle Kızılöz köyünden Kahramanmaraş'a gitti.

15:03- Kızılöz köyünden kalkan Skorsky helikopterler, enkaz bölgesinden aldıkları cenazeleri, Kahramanmaraş 5. Mekanize Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı Kışlası'na indirdi.

14: 41-Yapılan kimlik tespitinin ardından 5 cenazenin taşındığı helikopter, Kahramanmaraş'a gitmek üzere Kızılöz köyünden ayrıldı.

14: 32-Askeri yetkililer, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu cenazeleri, burada kimlik tespiti için yakınlarına gösterdi. Yazıcıoğlu'nun cenazesinin kimlik tespitini ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu yaptı.

14:30- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazından çıkarılan 6 cenaze, Skorsky helikopterle Kızılöz köyüne getirildi.

14.22- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül BBP Genel Merkezi'ni ziyaret etti

14:13- Muhsin Yazıcıoğlu'nun resmen öldüğü duyruldu. Helikopterde bulunan 6 kişinin öldüğü BBP Genel Sekreter Yalçın Topçu tarafından açıklandı.

14:00- Kurtarma ekipleri helikopter enkazında bulun 4 cesedi çıkardı. Aralarında Yazıcıoğlu bulunmuyor. Cenazeler Kızılöz köyüne götürdüler. Buradan da Maraş'a Devlet Hastanesi'ne sevk edilecek.

12:34- Bakan Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin enkazında bulunan cenazelerle ilgili sayıyı ise daha sonra açıklayacağını ifade etti.

12:10- Kızılöz'den kalkan skorsky tipi askeri helikopter, kötü hava şartları nedeniyle enkazın bulunduğu bölgeye giderken zorunlu iniş yaparak, kara saplandı. Helikopterde bulunan iki pilotun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

11:34- Barolar Birliği Başkanı Özdemir Öz ve eski DP lideri Mehmet Ağar BBP Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

10:42- Ulaştırma Bakanlığı, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopter kazasıyla ilgili araştırma yapmak üzere 3 kaza kırım uzmanını bölgeye gönderdi.

10:30 Genelkurmay Başkanlığına ait 2 adet skorsky helikopter bu sabah saatlerinde Kızılöz köyüne geldi. Kar ve tipiye rağmen köye ulaşan helikopter, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ile Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır'ı kar yağışının durması üzerine enkaz bölgesine götürmek üzere havalandı.

Bakan Atalay ve beraberindekilerin Döngel köyü yakınlarındaki Kanlıçukur mevkisinde bulunan helikopterin enkazını havadan inceleyeceği öğrenildi.

07:00- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişiyi taşırken Döngel köyü yakınlarında bulunan Kanlıçukur mevkisine düşen helikopterin enkazında bulunan cenazeler henüz aşağıya indirilemedi. Bölgedeki ekipler, etkili olan soğuk, kar yağışı ve tipi nedeniyle çalışmalarını zor koşullar altında yürütüyor.

05:00-Cenazeleri almak için bölgeye giden asker ve sivil savunma birliklerinin bulunduğu 200 kişilik ekip ise henüz dönmedi.

03:00-İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer, kızı Firuze ve öteki yetkililerin Kızılöz köyündeki bekleyişleri devam ediyor.

00:46 Özel kuvvetler komutanlığından 1 binbaşı ile 100 asker ve 100 sivil savunma personeli, cenazeleri almak üzere akşam saatlerinde bölgeye hareket etti. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yaklaşık 15 kilometrelik mesafe yürünerek aşılmaya çalışılıyor.  

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazında bulunan cesetlerin taşınması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Atalay, cenazelerin kendilerine ulaşmasının ardından açıklama yapacağını söyledi. 

YAZICIOĞLU ANKARA'YA DEFNEDİLECEK!

23:51 Kaybettiğimiz BBP lideriMuhsin Yazıcıoğlu'nun cenaze töreniyle ilgili ilk açıklama ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu'ndan geldi. Yusuf Yazıcıoğlu, BBP liderinin cenaze töreninin Ankara'da yapılacağını söylerken defin işleminin de Başkent'te yapılacağı konusunun ağırlık kazandığını kaydetti.

23:42 BBP'ye başsağlığı ziyareti. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, BBP Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Vural, yaklaşık bir saat kaldığı genel merkezden, herhangi bir açıklama yapmadan ayrıldı.

22:56 BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin enkazını ilk bulan köy korucuları Göksun ilçesine bağlı Kızılöz köyüne ulaştı. 

Enkaza ilk ulaşan köylüler, Kızılöz köyünde sağlık kontrolünden geçirildiler. Korucular, hava şartlarının çok kötü olduğunu belirterek, olay yerinde ve söz konusu güzergahta yoğun kar yağışı ve tipinin bulunduğunu belirttiler. 

Öte yandan, halen İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Kızılöz köyünde gelişmeleri takip ediyorlar. Köyde özel harekat timlerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlenirken, askeri ekipler de görev yapıyor. 

22:00 BBP Yönetimi, Yazıcıoğlu'nun öldüğü haberine inanmak istemiyor. Resmi açıklama yapılmadan bu konudaki açıklamaları kabul etmediklerini söyleyen BBP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici, Genel Başkanları Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili şu ana kadar kesin bir açıklamanın kendilerine ulaşmadığını ifade etti.

21:00 BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne neden olan kazayla ilgili tartışmalar sürüyor. Kazayla ilgili ilk gün ihbarda bulunduklarını söyleyen bir korucu, ihmal tartışmalarını biraz daha alevlendirecek!

37 yaşındaki Selim Işık, kazadan hemen sonra enkazın bulunduğu yer ile ilgili olarak ihbarda bulunduklarını söyledi. Işık, “Üç gün önce biz o bölgeye gittik, kablo kokusu aldık. Tipi var diye korkup döndük. Söylediğimizde gidilseydi, o muhabir arkadaş kurtarılmış olurdu” dedi.

Ayrıntılar için TIKLAYIN

20:00: İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, helikopterin enkazına ulaşmak isterken kar ve tipi engeliyle karşılaştı. Atalay ve beraberindekiler, Kızılöz köyündeki bir vatandaşın evinde misafir ediliyor.

19:30: CENAZE TÖRENİ NE ZAMAN? : Cenaze törenin pazar günü seçim olması nedeniyle pazartesi günü kaldırılması planlanıyor. Cenaze töreni de Sivas'da olacak diye bilgiler geliyor.

19:20 Haber kanallarının verdiği bilgiye göre sivil savunma ekipleri ile askeri ekipler enkaz alanına ulaştı. Yoğun yağış nedeniyle cenazelerin bu gece dağdan indirilmesi mümkün görünmüyor. Cenazelerin yarın sabah indirilmesi planlanıyor.

19:00
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin enkazını arama çalışmasına katılan bir kişi donma tehlikesi geçirince tedavi altına alındı. 

18:30 Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun da içinde olduğu helikopterin enkazının bulunmasıyla ilgili, ''Savcı arkadaşlar da olay yerine gidiyorlar ancak araçlarla ulaşım mümkün değil. Gerekli araştırmalar incelemeler yapılacak'' dedi.

18: 10 Enkaz bölgesinde şu anda 17 korucu var ve güvenlik güçleri oraya ulaşmaya çalışıyor.

YAZICIOĞLU'NU KAYBETTİK

18: 00 Enkaza ulaşan korucular 6 ceset bulduklarını söylediler. Bu bilgi BBP tarafından da teyit edildi. "Şu ana kadar gelen bilgiler olumsuz ama biz başkanımızın yüzünü görene kadar umudumuzu koruyacağız" dendi... Türkiye Büyük Birlik Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu kaybetti.

AYRINTILARI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

17:47 BBP'deki endişeli bekleyiş mateme dönüştü. BBP Genel Merkezi önünde bir sağlık ekibi bekletiliyor. Haberin duyulmasının ardından rahatsızlık geçiren BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu ve bazı partililer kaza bölgesinden alınan haberler üzerine fenalaştı. Partinin bulunduğu sokakta hazır bekleyen 112 acil servis ekipleri Topçu'ya müdahale etti. 

17:45 Cumhuriyet savcısı olay mahalline hareket etti. Savcılığın incelemesinin ardından cenazelerin indirileceği belirtiliyor.

17:37: Henüz resmi bir açıklama yok ama helikopter kazasından kimsenin kurtulamadığı bilgisi kesinlik kazanıyor. Muhsin Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiği bildiriliyor.

17:30: İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer ve kızı Firuze ile enkaz alanına doğru yol alıyor.

Partililer ve Basın mensuplarının bulunduğu 100 araçlık bir konvoy ise Kızılöz mevkiinde bekletiliyor.

Bu arada enkazının bulunduğu ''Döngel Köyü yakınlarındaki Keş Dağı mevkinin'' kazanın olduğu gün saat 16.22'de Avea ve Turkcell aracılığıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından tespit edilen sinyalin geldiği bölgenin içerisinde olduğu bildirildi.


17: 15: BBP ve Alperen Ocakları üyeleri genel merkez önünde toplanmaya başladı. Açıklama için parti yöneticilerini bekleyenler gözyaşlarını tutamıyor. Parti önündeki kalabalık giderek artıyor...

17:10: BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazının bulunması üzerine Göksun Devlet Hastanesinde hazırlık yapılıyor.

17:06: Ekipler Keş Dağı'nı tırmanıyor. Enkaza gidiş yolu çok zorlu. Dağda hava kararıyor. Ekiplerin yoğun siste yönlerini bulabilmeleri çok zor olarak bildiriliyor.

17:00: Muhsin Yazıcıoğlu'nun 87 yaşındaki annesi Fidan Yazıcıoğlu'na kimse enkazın bulunduğunu söyleyemedi. Ayrıntıları yandaki fotoğrafı tıklayarak okuyabilirsiniz.

16:55: Ekipler Döngel köyüne vardı. Buradan enkazın bulunduğu alana yürüyerek çıkıyorlar. Henüz bu kurtarma ekibi enkaz alanına ulaşamadı.

15:45: BBP genel merkezinde üzüntülü bir bekleyiş var. Yazıcıoğlu'nun ölmüş olabileceği ihtimali gözyaşlarına yolaçtı. Genel merkez resmi bir açıklama için enkaza birliklerin ulaşmasını bekliyor.

15:24: YAZICIOĞLU ÖLDÜ MÜ?: Muhtar TİLKİ, 24 TV'de canlı yayında olay yerinden şunları anlattı: "Bir cesede daha ulaştık şu anda... Helikopterin alt kısmında... Yüz kısmı belli değil ama sanırım o... Türkiye büyük bir kayıp yaşadı...  Ama yine de Yazıcıoğlu'dur diye kesin birşey söylemeyelim. Yüzleri tanınmayacak halde... Helikopterin alt kısmında kaldığı için tanınmıyor...

15:20: ENKAZDAKİ KÖY KORUCUSU ANLATIYOR: "3 kişinin cesedi var. Bu cesetler arasında Muhsin Yazıcıoğlu'nun cesedini göremedik. Cesetlerden biri İHA muhabiri ile pilota ait, diğerini tanımıyoruz. Yazıcıoğlu'nu bulamadık... Diğerleri görünmüyor.

15:09: KÖY MUHTARI Yılmaz Tilki OLAY YERİNDEN ANLATIYOR: Enkaz bölgesine ulaştık. 2 tane ceset var. Donmuş durumda. Diğerlerini göremedik...

DONMUŞLAR: Diğerlerini göremiyoruz... Helikopterin parçaları dağılmış durumda... Birinin üzerinde takım elbise var. İçinde turuncu gömlek var... Diğerleri kayıp... Başka kimseyi göremiyoruz. Her taraf kar olduğu için bulamıyoruz. Bu kişiler donarak ölmüş görünüyorlar.

NASIL ARANMIŞ: Burası çok açık bir alan, şimdiye kadar nasıl bulunamadı. Bu nasıl arama... Şu an çok soğuk burası donma tehlikesi var... Üzerimizde helikopterler uçuyor ama bizi göremiyorlar.

15:00: SAĞLIK DURUMLARI NE?:
Şu anda sadece helikopterin bulunduğu haberi geldi. Haberi veren amatör telsizciler derneği üyeleri sağlık durumları hakkında bilgi vermediler. Şimdi Yazıcıoğlu'ndan ikinci iyi haber bekleniyor.

14:58: HELİKOPTERİ KİM BULDU?: Helikopter Keşdağı döngel mağarası civarında bulundu. Telsiz ve radyo amatörleri cemiyeti buldu... Yazılı mesajla durumu bildirdiler..

14:56: Baykal'ın iddiasına göre bu bölge şimdiye kadar aranan yerin tam tersi istikamette bulunuyor. Arada 20 kilometre fark bulunduğunu öne sürüyor...

HELİKOPTERDE KİMLER
VARDI? 

Muhsin Yazıoğlu
BBP Genel Başkanı
Pilot Kaya İstektepe
Erhan Üstündal
BBP Sivas İl Başkanı
Yüksel Yancı
BBP Sivas İl Başkan Yard.
Murat Çetinsaya
Belediye meclis Üyesi
İHA muhabiri İsmail Güneş

FLAŞ... FLAŞ... FLAŞ HABER.... 14:42:

YAZICIOĞLU'NUN HELİKOPTERİ BULUNDU. ELMADAĞ ŞAHİNKAYASI DENİLEN MEVKİDE HELİKOPTERİN ENKAZINA ULAŞILDI.

Bu bölge kazadan hemen sonra ilk belirlenen yere çok yakın...

Enkaz bölgesine 1 saatten önce ulaşılması beklenmiyor...

Helikopter ile bölgeye gitmek mümkün görünmüyor. Bu nedenle kara yoluyla gidiliyor...  

2 gündür umutla beklenen haberi İçişleri Bakanı Beşir Atalay açıkladı: "Helikopterin enkazına, şu an bana gelen bilgilere göre ulaşıldı. Döngel köyü Şahinkayası mevkisinde Sisne-Elmalı arasında helikopterin enkazının bulunduğu bilgisi bana geldi" dedi. 

Atalay, enkaz bölgesine kara yoluyla hareket etti. Ambulanslar da bölgeye sevkedildi.

Günboyu yaşanan diğer
sıcak gelişmeler diğer sayfada...
[PAGE]


14:00: BBP'den gelen son açıklamaya göre helikopter enkazının bulunduğuna yönelik bilgi doğru çıkmadı. Yazıcıoğlu'na hala ulaşılabilmiş değil.

BBP'li Topçu ise; "Yetkililere yapılanlar için müteşekkiriz  ama artık sonuç istiyoruz" dedi.

13: 40: Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde BBP'li olduklarını söyleyen bir grup genç, cuma namazından sonra hükümet aleyhine slogan atıp gösteri yaptı. BBP'liler "Muhsin ölmedi, onu kurtarın" diye slogan attı.


13: 20:Türk Kızılayı, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düştüğü bölgeye, arama kurtarma çalışmalarına destek için 2 tır, 4 öncü haberleşme araca ve 14 kişilik uzman afet ekibi gönderdi.

13:00: Bu iddia hala doğrulanabilmiş değil. Bu iddia ne reddedildi ne de söylenenler doğrulanabildi.

FLAŞ İDDİA: 12:30: Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, içinde 3 kişinin bulunduğu helikopter enkazına ulaşıldığına dair bir bilgi geldiğini belirterek, o bilgiyi teyit etmek için çalıştıklarını söyledi.

11.40:
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, her türlü desteğin sağlanmaya devam edileceğini belirterek, şu anda bölgede TSK'ya ait 7 adet hava aracı ve bin 707 TSK personeli bulunduğunu bildirdi.

 
11:20: TBMM Başkanvekili ve Yazıcıoğlu'nun kayınbiraderi Nevzat Pakdil, ''Ümidimizi koruyoruz. Yazıcıoğlu, yaralı bile olsa dayanacak güçte ve yapıdadır. Hava birazcık açsa yarım saat 45 dakika içinde buluruz'' dedi.

11:00: BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, ''Dünden itibaren bizim tepkilerimizin ardından ciddi tedbirler alındı. Çalışmalar yapılmaya başlandı, ama keşke bu daha önce olsaydı'' dedi.

10:30: Başbakanlık acil durum masasından açıklama;

Gece boyunca karadan devam eden aramalara sabah helikopterler de katıldı. Sabaha karşı 6'da havalanan skorsky helikopterler yoğun yağış nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.

Özel Harekat ve Jandarma timlerinin karadan arama kurtarma faaliyetlerine devam ediyor. 

Bölgede toplam 12 helikopter, 1 uçak ile iki bin civarında asker, sivil ve sağlık personeli arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor.

Bölgede, arama çalışmalarına katılan ekip ve ekipmanlar şöyle: ''Genelkurmay Başkanlığına ait 3 adet Skorsky helikopter, 1 adet Cooger tipi helikopter ve bir Casa uçağı, Sağlık Bakanlığına ait 2 adet ambulans helikopter, 20 kişilik 4 medikal kurtarma ekibi, 14 ambulans ve toplam 79 sağlık personeli, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait 4 adet helikopter, Doğal Afet Kurtarma Taburu'ndan (DAK) 12'şer kişilik 2 özel tim, Orman Genel Müdürlüğünden 2 helikopter, 145 araç, 52 personel, bölgedeki jandarma, subay, astsubay, erbaş, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ekiplerinden 246 personel, 33 araç, 1 kar aracı ve 1 arama köpeği, 897 geçici köy korucusu, 60 Akut personeli.''

09.30: CHP lideri Deniz Baykal bugün yapacağı Antalya mitingini, Yazıcıoğlu bulunamadığı için iptal etti.


09:00: BBP'li mühendislerin belirlediği alan da arama yapılıyor.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç'un, partili 4 mühendis tarafından belirlenerek Başbakanlık Kriz Merkezi ile paylaşıldığını açıkladığı koordinatlar doğrultusunda Elazığ Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, korucular ve bir grup vatandaş tarafından, sabah saat 07.00'den itibaren Ilıca beldesine bağlı Şahinkaya köyü yakınlarında da arama kurtarma çalışmalarına başlandı.

İş makinelerinin de kullanıldığı arama kurtarma çalışmaları sürerken, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Harekat timleri de, çalışmalara katılmak üzere bölgeye geldi.

DÜN GECE NELER YAŞANDI?

BBP'NİN KAHREDEN İDDİASI...

BBP MÜHENDİSLERİNİN
HEYECAN YARATAN TESPİTİ...

Dakika dakika dün gecenin özeti;
Diğer sayfada...
[PAGE]



02: 02 Bölgeye yeni arama kurtarma birimleri ulaştı. Soğuk hava etkisini sürdürüyor, bazı bölgelerde yer yer kar yağışı başladı.

01: 40  İçişleri Bakanı Beşir Atalay da gazetecilerin sorusu üzerine bu sabah yeni bir planı ortaya koyacaklarını açıkladı.

Atalay, sabah 04.00'de bin kişilik bir ekibin çalışma yapacağını belirterek, ''Belirlediğimiz bir alan var. Orada çalışmaya başlayacaklar. Saat 04.30'da da 5 helikopter tekrar arama çalışmaları sürdürülecek'' dedi.
 
BBP'DEN HEYECANLANDIRAN İDDİA
 
01:20 BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, yurt dışındaki bazı partililerin, kendi belirledikleri koordinatla uyumlu bilgiler aktardıklarını söyledi.
 
Tunç, aynı iddiaları tekrarlarken enkazda 3 canlının bulunduğu yönünde bir bilginin kendilerine ulaştığını ancak bu istihbaratın henüz yetkili birimler tarafından teyit edilmediğini ifade etti.
 
NASA TESPİT ETTİ, VÜCUT ISISI VAR!

Yine aynı iddialara göre bir partili NASA aracılığıyla enkazın yerini tespit ettirdi. NASA'dan alınan bu bilgi teyit edilmek istenince, resmi başvuru istendi. Bu bilgi, Başbakanlık'a aktarıldı ve ardından da enkazın yeri tespit edilerek bölgeye ekipler yönlendirildi. Daha önce de belirttiğimiz gibi bu BBP'den aktarılan bilgiler. Doğruluğu henüz resmi ağızlardan teyit edilmedi.
Tüm bu gelişmelerin yaşanmasının ardından Bakan Atalay'ın bugün öğle saatlerine doğru bir sonuç elde edeceğimizi umut ediyoruz açıklaması, BBP kanalıyla ortaya atılan iddiaları güçlendirdi.
 
BBP: PARTİLİ MÜHENDİSLER YENİ KOORDİNAT BELİRLEDİ

00:20
BBP'li dört mühendis Yazıcıoğlu'nun bulunabilmesi amacıyla yeni bir koordinat belirledi.
 
Partililer, kriz masasının aksine çalışmayı o bölgeye yönlendirdi. Bölgedeki belediyelerden alınan araçlarla dün gece 23:00'da yola çıkıldı. Kar ve tipi aramaları zorlaştırırken, yer yer yol çökmeleri nedeniyle arama ekipleri gecenin karanlığında yola yaya olarak devam etme kararı aldı. Yaklaşık 100 kişilik bir ekip, aramaların ters yönünde ilerliyor.
 
BBP'DEN KAHREDEN İDDİA
BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, bugüne kadar yapılan aramaların anlamsız biçimde ters istikamette yürütüldüğünü iddia etti.
 
Tunç'un zehir gibi açıklamaları ve insanı kahreden iddialar için TIKLAYIN
23.40 İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu da taşıyan ve dün düşen helikopterin enkazını arama çalışmalarına ilişkin, ''Arama çalışmalarında yarın öğleye kadar sonuç almayı umut ediyoruz'' dedi.

ARAMALAR 04.00'DAN SONRA YOĞUNLAŞACAK

Atalay, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde hükümet konağı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, arama çalışmalarının devam ettiğini, sabah 04.00'dan itibaren çalışmalara hız verileceğini belirterek, şöyle dedi:
''Arama çalışmalarında yarın öğleye kadar sonuç almayı umut ediyoruz. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte, bin kişilik ekip ve 6 helikopterle çalışmalara yeniden ağırlık vereceğiz. Hava şartları uygun giderse çalışmalardan daha kısa sürede sonuç alacağımızı umuyoruz. Bugün sis nedeniyle helikopterler, bölgeye gelmesine rağmen yeterince çalışma yapamadılar. Şuanda çalışmalar durmuş değil, devam ediyor. Sabah yeniden çalışmalar hız kazanacak.''

KÖKSAL TOPTAN KAZA BÖLGESİNDE
ATEŞ MHP'YE DE DÜŞTÜ. BAHÇELİ
BUGÜNE KADAR ADIM DAHİ ATMADIĞI
BBP'NİN GENEL MERKEZİNDE
BÖLGEDEKİ HAVA KOŞULLARI SERTLEŞİYOR
AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...
[PAGE]

KÖKSAL TOPTAN KAZA BÖLGESİNDE

22:42 
TBMM Başkanı Köksal Toptan, yurtdışı gezisini keserek Türkiye'ye döndü. Meclis Başkanı, arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi almak amacıyla Kahramanmaraş'a hareket etti. Akşam saatlerinde bölgeye ulaşan Toptan, yetkililer hakkında bilgi aldı.

Toptan'ın açıklamalarını okumak için
TIKLAYIN

22:13 BBP'de endişeli bekleyiş sürüyor. Genel Merkez'de ziyaretçiler için özel bir platform oluşturuldu. Alperen Ocakları, BBP'nin önünde 24 saat nöbet tutarken, parti yöneticileri herhangi toplumsal bir olaya karşı partililere sakin olma çağrısında bulundu.

Öte yandan BBP'nin resmi web sitesine de Yazıcıoğlu'nun çiçekler içerisinde bir fotoğrafı yerleştirildi.

Ayrıntı haberin devamında... TIKLAYIN

22:00: Havanın kararması ile havadan yürütülen çalışmalara ara verilirken, askerler, korucular, vatandaşlar ve il sivil savunma arama ve kurtarma ekipleri karadan arama ve kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, çalışmalarını Göksun ilçesine bağlı Çardak beldesinin güneyinde kalan dağlık bölge ile Kurucaova köyünün batısındaki dağlık kesimde yoğunlaştırmış durumda.

Arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği karla kaplı dağlık bölgede, yağış etkisini yitirmiş olmasına rağmen yoğun sis görüş mesafesinin düşmesine neden oluyor. Korucular, dağlık kesimde görüş mesafesinin yer yer 5 metreye kadar düştüğünü belirtirken, yetkililer bölgede 6 değişik noktada devam eden çalışmaların geç saatlere kadar süreceği bilgisini verdi.

20:06 Milliyetçi camianın merakla beklediği ziyaret akşam saatlerinde gerçekleşti. Bir dönem aynı çatı altında siyaset yapan MHP lideri Bahçeli, Giresun'dan kara yoluyla Ankara'ya geldi ve BBP'yi ziyaret etti.

Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyarette, Bahçeli'nin iki yöneticiyle başbaşa görüştüğü belirtiliyor. MHP lideri ziyaretin ardından hiçbir açıklama yapmadan BBP Genel Merkezi'nden ayrıldı.

Ayrıntılar için TIKLAYIN

BÖLGEDE HAVA RAPORU: 19:34 Meteoroloji'den gelen haber kötü! BBP lideri Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düştüğü tahmin edilen bölgede, hava giderek soğuyor. Bölgedeki hava sıcaklıklarının -9 dereceleri bulacağı belirtilirken, bu gece ve yarın tüm gün kar yağışı bekleniyor.

19:00 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muhsin Yazıcıoğlu'nun Göksun ilçesinde umutla haber bekleyen eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve kızına geçmiş olsun dileklerini iletti. Başbakan Erdoğan, daha sonra kara yolu ile Kahramanmaraş'a hareket etti.

ERDOĞAN'DAN SAPTIRMAYIN UYARISI

18:20 Başbakan Erdoğan, K.Maraş'ta yürütülen arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, çalışmaların zor şartlar altında yürütüldüğüne dikkat çekti spekülasyonlar konusunda da uyarıda bulundu.

Ayrıntılar için TIKLAYIN

17:18: Kahramanmaraş'a giden Başbakan Erdoğan'a hükümet konağı önünde toplanan BBP'liler tepki gösterdi. Partililer, Yazıcıoğlu'nun hala bulunamamış olmasına kızgındı. Polis müdahale etti, protestocular güçlükle sakinleştirildi.

16: 50:
Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, BBP Genel Merkezi'ne geçmiş  olsun ziyaretinde bulundu. Erbakan ''Hiç şüphesiz'' çalışmalarda eksiklik olduğunu söyledi. ''Böyle önemli bir konuda, 8-10 tane uçağın, helikopterin, vasıtanın seferber edilerek, aranması lazım. Burada insan canı mevzuubahis, memleketin kıymetli evlatları mevzuubahis'' diye konuştu.

16:47: Malatya Sivil Savunma Müdürlüğü'nden 35 kişilik ekip, Kurucaova köyündeki alanda arama yaptı. 4 kilometrelik alan tarandı ama sonuç alınamadı. Ekip çalışmalarını bugünlük noktaladı.

16:30: BBp İstanbul il başkanı Kazım Aydın isyan etti; "Kayıp olan bir vatandaş dahi olsa bu kadar lakayt davranılmamalı, kaldı ki kayıp şahıs bir milletvekili ve bir partinin genel başkanıdır'' dedi.

15:48: Diyarbakır Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünden 30 kişilik bir ekip, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin bulunduğu helikopterin enkazını arama çalışmalarına katılmak üzere Kahramanmaraş'a gitti.

15:20: Kurucaova köyünün kuzeyinde yer alan Deliklitaş ve Kızılören bölgelerinde sürdürülen arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı.  Askeri yetkililer, arama çalışmalarının Güney Oluk Tepe bölgesinin kuzey, güney, batı ve doğu bölgelerinde devam ettiğini, yağmurdan etkilenen ekiplerin yeni ekiplerle takviye edildiğini kaydetti. Öte yandan, bölgedeki yoğun sise rağmen bir skorsky helikopter keşif uçuşu yaptı.

Saat: 15:10: Bölgedeki arama çalışmalarına AKUT başkanı Nasuh Mahruki de katılıyor. Mahruki, bölgedeki kış koşullarının arama çalışmalarını zorlaştırdığını açıkladı. Mahruki; "Şartlar çok ağır ve görüş mesafesi çok az" dedi.

14:42: Başbakan Erdoğan kaza bölgesine, Göksun ilçesine ulaştı. Erdoğan şu an hükümet konağında kazayla ilgili son bilgileri alıyor...

Saat 14:12: Yazıcıoğlu için kritik saatlere girilirken meteorolojiden kötü haber geldi. Helikopter kazasının olduğu bölgede akşam saatlerinde yoğun kar yağışı başlayacak. Gece de etkisini artıracak. Yarın da yine şiddetli kar yağışı olacak.

MİTİNG MEYDANLAR SUSTU...
LİDERLERİN FLAŞ KARARLARI...

BAYKAL, BBP MERKEZİNDE İSYAN ETTİ...

KAYINBİRADER NEVZAT PAKDİL
CANLI YAYINDA AĞLADI...

ÖĞLEDEN ÖNCE YAŞANAN TÜM GELİŞMELER...
DAKİKA DAKİKA... DİĞER SAYFADA...

[PAGE]


ÖĞLENE KADAR YAŞANAN GELİŞMELER

13:55 : BAYKAL BBP'de: BBP Genel Merkezini ziyaret eden Baykal bir açıklama yaptı. İşte sözleri;

24 saat sonrasında enkaz mahallinin dahi tam olarak tespit edilememiş olmasını yadırgıyorum. Bunun teknik olmalı vardır olmalıdır herhalde. Biz de olsa kullanacaklarından kuşku duymuyorum. Günün teknolojik imkanları düşünelecek olursa bilemiyorum yani...


BÖLGEDEKİ HAVA DURUMU

Hava sıcaklığı en yüksek
eksi 2 derece... Yüksek
yerlerde ise ısı eksi 15
dereceye kadar düşüyor. Kar
kalınlığı 2 metre civarında.

DÜN GECE YAŞANANLAR

Böyle bir teknoloji dünya da mı yok Türkiye'de mi yok? Söylemek istediğim Türkiye'de yoksa bu tür teknolojileri getirmek ve örgütlenmek lazım. Türkiye 24 saat içinde bir helikopteri bulabilmeledir. Yoksa onun teknolojik imkanlarını el birliği ile sağlayalım.

12:30: Yazıcıoğlu'na 20 saattir ulaşılamadı... Hala enkaz bulunamadı... Çalışmalar Göksun ilçesinde Kaman dağında yoğunlaştı.

12:20: BBP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici, ''Esas Havacılık'tan Çağatay Özdoğru ile görüştüm. Helikopterin yumuşak iniş yaptığını düşündüklerini söyledi'' dedi.

11:17: Nevzat PAKDİL (Kayınbiraderi): İnşallah korktuğumuz olmaz. Herkese canı gönülden teşekkür ederiyorum. Eldeki tüm imkanlar kullanıldı. Ama aşırı sis ve kar yağışı nedeniyle sonuç alınamadı.

(Pakdil konuşmasının sonunda gözleri doldu ve ağlamaklı olarak sözlerini yarım bıraktı...)

11:07: Beşir Atalay açıklama yaptı: "Üzücü saatler yaşıyoruz. Helikopterde sinyal veren bir cihaz var ama sinyal vermiyor.

Genelkurmay'ın özel kuvvetler birimleri buraya geldi, takviye yapıldı. Bütün bu çalışmalar sonunda bir sonuç alınamadı. Hem sivil, hem polis, hem asker herkes bu bölgede karadan çalışmalarını sürdürüyorlar.

Bölgede ve Ankara ile çevre illerde devletimizin bütün imkanları burada kullanıyor. Her kurumumuz elindeki bütün imkanı burası için seferber etti. Ama elimizdeki imkanlar ve şartlar çerçevesinde kesin bir sonuca ulaşılamadı.

Şimdi umudumuz biraz sis dağılıyor. Helikopterlerimizin tamamı çalışmalara katılır. Umuyoruz çok gecikmeden sonuç alırız. Başında umutluyduk, zaman geçtikçe işin daha ciddi olduğu anlaşıldı. İnşallah allah korktuğumuza uğratmasın diyoruz.


11.00 : Bölgede