BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,11
ALTIN 2.472,88
HABER /  GÜNCEL

Yerel seçime kan bulaştı

Yerel seçimlere kan bulaştı... Şanlıurfa, Diyarbakır, Ağrı ve Afyon'da çıkan silahlı kavgalarda 5 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı...

Abone ol

Yerel seçimlere kan bulaştı... Şanlıurfa, Diyarbakır, Ağrı, Kars ve Afyon'da çıkan silahlı kavgalarda 4 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı...


KARS


Kars'ın Kağızman ilçesi'ne bağlı Karabağ Köyü'nde muhtarlık seçimi yüzünden çıkan kavgada, muhtar adayı Zeki Demir yaşamını yitirdi, 2'si ağır 5 kişi yaralandı.

 

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da, köy muhtarlığına aday iki grup arasında çıkan taş, sopa ve silahların kullanıldığı kavgada muhtar adayı 39 yaşındaki Müslüm Babacan öldürülürken, 12 kişi de yaralandı.

 

Merkeze bağlı Bezirci Köyü'nde sabah saatlerinde mevcut köy muhtarı Ali Çetindağ ile muhtar adayı Müslüm Babacan taraftarları köy okulunda karşılaştı. Muhtar adaylarının okul bahçesinde başlattıkları sözlü tartışma yakınlarının da katılımıyla kısa sürede kavgaya dönüştü. Bir anda taş ve sopalarla saldıran iki grup üyeleri daha sonra üzerlerinde bulunan tabanca ve tüfeklerle birbirlerine rasgele ateş etmeye başladı. Köyün savaş alanına döndüğü kavga, ihbar üzerine olay yerine gelen jandarmaların müdahalesi ile sona ererken, yaralananlar ise otomobiller ile Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere götürüldü.


Kavgada, muhtar adayları Ali Çetindağ ve Müslüm Babacan'ın yanı sıra, 75 yaşındaki Mehmet, 40 yaşındaki Mehmet Nur, 37 yaşındaki Reşit, 58 yaşındaki Nasih ve 33 yaşındaki Bakır Babacan ile Müslüm Çetindağ ile ismi öğrenilemeyen 5 kişi daha yaralandı. Yaralılardan muhtar adayı Müslüm Babacan, Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.


Babacan'ın yakınları ölüm haberiyle yıkıldı. Acil servis önünde Kürtçe ağıtlar yakıp, sinir krizi geçiren kalabalıkta bazı kadınlar baygınlık geçirdi. Bayılanlara acil serviste müdahale edilirken, bu sırada acil servis önünde ölüm haberiyle birlikte zaman zaman Babacan ailesi fertleri arasında da gerginlik yaşandı.


Cinayetle sonuçlanan seçim kavgasının ardından yeni bir olay yaşanmaması için jandarma köyde, polisler ise Şanlıurfa'daki hastanelerde geniş güvenlik önlemi aldı.


Yaklaşık 15 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde muhtar adayları ve yakınları arasında çıkan kavgalarda 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Buminağa Mahallesi'nde muhtar adayı Şirin Çamlı ile bazı seçmenler arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma sırasında muhtar adayı Şirin çamlı kalp krizi geçirerek öldü.

Sığınak Köyünde de muhtarlık seçimi nedeniyle iki grup arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. silahların da kullanıldığı kavgada, Adnan Yalçın adlı bir kişi ile henüz kimlikleri belirlenemeyen 3 kişi yaralandı.

Olaylarla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

AFYON


Afyonkarahisar'ın Çobanlar İlçesi Göynük Köyü’nde muhtar adayları arasında seçim nedeniyle çıkan kavgaya akrabalar da karışınca silahlı çatışmaya dönüştü.

Çatışmada 6 kişi tabanca ve tüfeklerden çıkan kurşunlarla yaralandı.


Yaralılar Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

 

ŞANLIURFA

 

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne bağlı Boztepe Köyü'nde muhtarlık seçimleri nedeniyle çıkan kavgada 18 kişi yaralandı.

Sabah saatlerinde Boztepe Köyü'nde muhtarlık seçimleri nedeniyle Özbaş ve Kara Aileleri arasında yaşanan tartışma kısa sürede taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada çeşitli yerlerinden yaralanan 18 kişi yakınlarının yardımıyla Suruç Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Yaralılardan 15'i tedavilerinin ardından taburcu edilirken, Sinan, Halil ve Ahmet Kara ise ilk müdahaleden sonra Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.


Olayla ilgili 7 kişiyi gözaltına alan jandarmanın, köyde geniş güvenlik önlemi aldığı ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

 

AĞRI

 

AĞRI'nın Patnos ilçesine bağlı Dedeli beldesinde AKP ile DP Belediye Başkan adaylarının yakınları arasında çıkan kavgada bir kişi bıçakla yaralandı.

Olay, bugün (Pazar) saat 12.30 sıralarında Dedeli Belde İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. 1095 nolu sandıkta oy kullanan AKP Belde Belediye Başkan adayı Naim Durak ile DP adayı Ekrem Geçer'in yakınları tartışmaya başladı. Kavgaya dönüşen olayda kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, Belediye Başkan adayı Naim Durak'ın yeğeni Adem Durak'ı (16) sırtından bıçakladı. Yaralı genç çevredekiler tarafından Ağrı Devlet Hastanesi'ne götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatan Jandarma beldedeki güvenlik tedbirlerini artırdı.