BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.445,79
HABER /  GÜNCEL

Türbanlılar sandıkta görev yaptı

Yüksek Seçim Kurulu yasak koydu ama bu yasağa uyulmadı. Türbanlı vatandaş sandık başında görev yaptı. Gazeteciler türbanlı görevlilerin okuluna sokulmadı.

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu'nun yasaklamasına karşın, sandık kurullarında türbanlı partililer görev yaptı. Gazeteciler türbanlı görevlilerin bazılarını görüntülerken, yine türbanlıların görev yaptığı belirtilen okullara gazeteciler sokulmadı.

Selçuklu İlçesi Mareşal Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'da bulunan 1087 No'lu sandıkta görevli 2 kadın partili, türbanlarıyla görevlerini sürdürdü. Sandık Kurulu Başkanı ya da seçim kurulu görevlileri türbanlı partililere müdahale etmedi.

İmam Hatip Lisesi'nde ise polisler, gazetecilerin bina içerisine girmelerine izin vermedi. Okulun bahçe giriş kapısında, makam otomobiliyle duran bir emniyet amiri, gazetecilere bahçe kapısındayken `İçeride çekim yapmak yasak' diyerek bahçeye girişlerini engellemek istedi. Polisin zorla dışarı çıkarttığı gazeteciler, Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimler sırasında oy kullanma anı hariç çekim yapılabileceği yönündeki kararını hatırlattıktan sonra, her bir gazeteci iki resmi polisin nezaretinde okul karidorlarına alındı. Kısa süre sonra da gazeteciler, polisler tarafından okul dışına çıkarıldı.

Bazı sandıklarda ise türbanlı görevliler sandık kurulu başkanlarının uyarısıyla ya türbanlarını çıkarttı, ya da peruk taktı.