BIST 10.167
DOLAR 32,22
EURO 35,00
ALTIN 2.448,21
HABER /  GÜNCEL

Gül sandık başında alkışlandı

Abdullah Gül eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte geçti sandık başına... Vatandaşlar Gül'ün gelişiyle alkış tufanı kopardı. Peki Gül ne açıklama yaptı?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile Dışişleri Konutu'ndan yürüyerek oy kullanacağı Çankaya İlköğretim Okulu'na geldi. Gül çifti, oy kullanmak üzere bekleyen vatandaşlarca alkışlarla karşılandı.

Gül çifti, daha sonra oy kullanacakları 1135 numaralı sandığa geçtiler. Sıraya girmek isteye Abdullah Gül ve eşi, görevliler ve vatandaşların kendilerine öncelik vermesi üzerine oylarını kullandı.

Cumhurbaşkanı Gül, oy verme işleminin ardından gazetecileri yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''Demokrasinin en güzel yanlarından birini hep beraber yaşamış oluyoruz. Herkes söyleyeceğini söylüyor. Sonunda yine söz millete kalıyor. Bugün de yine halkı, milletimiz ne derse o muhakkak ki başımızın üstünde olacaktır. Memleketimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun.

Seçimden sonra muhakkak ki Türkiye'nin, dünyanın, bölgenin önemli meseleleri vardır. Hep beraber büyük bir dayanışma içerisinde, olgunluk içerisinde artık o gündemlere döneceğiz. Tekrar ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olsun bu seçimler. Türkiye'de daima demokrasinin bu şekilde güzel çalışmasıyla her zaman gurur ve kıvanç duymuşuzdur. Bu sefer de yine aynısı olmaktadır.''