BIST 10.180
DOLAR 32,24
EURO 34,98
ALTIN 2.455,38
HABER /  GÜNCEL

Baykala torun sürprizi mi?

Yerel seçimlerde gözler kuşkusuz liderlerdeydi. Baykal seçime ilk defa oy kullanacak olan torunuyla geldi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, oyunu Beysukent’teki Ayten Şaban Diri İlköğretim okulunda kullandı. Baykal, eşi Olcay Baykal ve bu seçimlerde ilk kez oy kullanan torunu Deniz Baykal ile kendi kullandığı otomobille ilköğretim okuluna geldi.

Oy kullanmak için sıra beklemek isteyen Baykal’a vatandaşlar öncelik tanıdılar. Bu sırada görüntü almak isteyen basın mensupları yoğunluk nedeniyle güçlükle çalıştılar.

TORUNU BAYKAL'A SÜRPİZ YAPAR MI?

Sandık görevlilerine oy kullanacağı 4459 sandıktaki seçmen sayısını soran Baykal, eşi Olcay Baykal ve torunu Deniz’in ardından kabinlere geçerek oy kullandı. Baykal, oyunu atarken hayırlı olsun dileğinde bulundu. Gazetecilerin bir değerlendirme yapmasını istemesi üzerine Baykal, önemli bir demokrasi sınavından geçildiğini belirterek, "Türkiye yerel seçimler dolayısıyla önemli bir siyasi değerlendirme yapıyor. Bunun en güzel şekilde yapılmasını, alınacak sonucun hayırlı olmasını diliyorum. Herkese başarılar dilerim" dedi. Baykal, seçimlerde görevli kişilerin de özverili bir çalışma yaptıklarını belirterek başarılar diledi. Deniz Baykal, oy verdiği sınıftan ayrılırken, gazetecilerin torunu  Deniz’in il kez oy kullandığını hatırlatarak, "torununuz bir sürpriz yapabilir mi" sorusuna, gülümseyerek "Göreceğiz bakalım. Eve gidince soracağım, uygun görürse değerlendirmesini söyler" karşılığını verdi.

Baykal, "torununun ilk kez oy kullanması nedeniyle ne hissettiği sorusu üzerine ise "Vatandaş olduğunu hissetti" dedi. Deniz Baykal okuldan ayrılırken gazetecelere de "sizler de mutlaka oyunuzu kullanın" uyarısında bulundu. Okula gelişe ve ayrılışı sırasında bazı vatandaşlar Baykal’ı alkışladı. Bu arada, Baykal’ın oy kullandığı sandıkta Bağımsız Tunceli milletvekili Kamer Genç, 4457 numaralı sandıkta ise CHP Genel Sekreteri Önder Sav oyunu kullandı.