BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.449,22
HABER /  GÜNCEL

Baydemir için çantada keklik

DTP adayı Baydemir ve AK Partili aday Arzu oy kullanmaya eşleriyle gittiler. Baydemir seçimle ilgili çok iddialı konuştu.

Abone ol

DTP'li Baydemir kazanacağından çok emin. Bir gazetecinin 'kaybederseniz nasıl yorumlarsınız?' sorusuna "Olmayacak bir olasalık üzerine konuşmaya gerek yok" cevabını verdi.

Diyarbakırlılar sabahın erken saatlerinden itibaren sandıkların başına akın edip oylarını kullanırken, DTP'nin Büyükşehir belediye başkan adayı Osman Baydemir ve AK Parti'nin adayı Kutbettin Arzu'da oylarını eşleri ile birlikte kullandı.

Baydemir oy kullanırken, sandıktan çıkan iradeye saygılarının sonsuz olduğunru belirterek, "Demokrasi ve Diyarbakır halkı kazanacaktır"dedi. AKP'nin adayı kutbettkin Arsu ise, "Bizim temennimiz barış, demokrasi ve Diyarbakır kazansın. Biz Diyarbakır halkının iradesine saygılıyız"dedi.

Diyarbakır'da oy verme işlemi sabah saat 07.00'de başladığı için vatandaşlar erken saatlerden itibaren oy kullanacakları sandıkların başına giderek kuyruklar oluşturdular. Diyarbakır'da bu saatlere kadar oy kullanma işlemi sırasında herhangi bir oluy meydana gelmezken, polis okullarda bazı şahislerin vatandaşları yönlendirmesi ile ilgili aldığı ihbarlar üzerine sürekle okullarda denetimlerde bulundu. Uzuy kuyrukların oluşmaması için bazı sınıflarda iki ayrı yerde oy kullandırıldığı görüldü.

DTP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, sabahın erken saatlerinde oy kullanmaya eşi Reyhan Yalçındağ ve DTP Genel Başkan yardımcısı Emine Ayna ile birlikte Kayapınar ilçesindeki Ayşe Numan Konakçı ilköğretim okuluna geldi. Baydemir, 1248 Numaralı sandıkta oy kullanırken, zarfı yanlış sandığa atınca yeniden oy kullanmak zorunda kaldı. Baydemir, herkesin hür iradesi ile oy kullanacağını belirterek, "Umut ediyorum sandıktan çıkan sonnuçlar kentimizin ekonomik ve sosyal kalkınmasını hızlandıracaktır. Aynı zaman da Ülkemizin önünü tıkayan kördüğüm olmuş bazı sorunların aşımına da çok ciddi bir şekilde katkılar sunacaktır"dedi. Baydemir, şöyle konuştu:

2004'TEKİ ORANI AŞACAĞIZ

"Çok hareketli bir kampanya dönemini geride bıraktık. Artık halkımızın Diyarbakır'lı hemşerilerimizin özgür ve hür iradesi sandığa yansıyacak. Her şeyden önce sandığa yansıyan irade neyse o irade de sandıktan çıkacaktır. Bizim sandıktan çıkan iradeye saygımız sonsuzdur. Demokrasi, Diyarbakır halkı kazanacak. 30 Mart sabahı hem kentimiz Diyarbakır açısından hemde ülkemiz açısından yepyeni sayfalar açacağımıza inanıyorum. Şüphesizki tek başına bir sonuç meseli değildir. Kazanma ve kaybetme meseli değildir. Temennim ve arzum çıkacak sonucun oranının sorunlara yaklaşımda perspektif oluşturmada bir kez daha ülkemizdeki otorileri düşünmeye sevk ettirecektir. Ve yeni ortak paydalarda buluşmaya katkı sunacaktır inancını taşıyorum. Her şeyden önce halkın hür iradesidir hemşerilerimiz yurtaşlarımın hür iradesidir. Her yurtaşım sandık başına gidecek elini vicadanına koyacak. Ve ona göre oyunu kullanacaktır. Benim edindiğim izlenim, 2004 yerel seçim sonuçlarının Büyükşehir'de çok büyük oranda aşacaktır. Böyle bir temennim aynı zaman dada böyle bir gözlemim var. Diyarbakır bir demokrasi barış kalesidir. Şüphesizki hoş görünün kalesidir. Diyarbakır'da yaşayan her yurttaşımızın hür iradesini hiç bir zaman bir başkasına devretmediği bir özgürlükler kalesidir."

OLMAYACAK BİR OLASILIK

Baydemir, gazetecilerin, "Kaybederseniz bunu nasıl yorumlarsınız? sorusu üzerine ise, "Olmayacak bir olasalık üzerine konuşmaya gerek yok"dedi. Baydemir, bir gazetecinin Kürtçe sorusuna ise yine Kürtçe aynı temennilerde bulunarak oy kullandığı okuldan ayrıldı.

DİYARBAKIR HALKININ İRADESİNE SAYGILIYIZ

AK Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kutbettin Arzu ise Yenişehir ilçesindeki şehit öğretmen Nuriye Ak ilköğretim okuluna oy kullanmaya eşi Emel Arzu ile geldi. Burada bir süre sıra bekleyen Arzu, daha sonra gazetecilerin sınıfta yoğun izdiham yapması nedeniyle sıra bekleyenlerden izin alarak oyunu kullandı. Arzu, oy kullanırken yaptığı kısa konuşmada, "Yaptığımız bir vatandaşlık görevi. Diyarbakır'a şu an Milletvekili olarak hizmet ediyoruz. Halkımızın taktiri olursa Belediye Başkanı olarak hizmet etemek tabiki daha güzel bir şey. Bizim temennimiz barış, demokrasi ve Diyarbakır kazansın. Biz Diyarbakır halkının iradesine saygılıyız"dedi.

KUTSAL KENT

Arzu, Diyarbakır için "Kutsal kent" tanımını kullanarak, "Bu kutsal kentte hizmet etmek insanı heycanlandırır.Diyarbakır'da, Diyarbakır'ın şanına yakışır bir şekilde sessiz sakin barış içrisinde bir yarış oluyor. Diyarbakıra da yakışan budur. Diyarbakır halkının vermiş olduğu karara saygı duyacağız. Halkın en iyi kararı vereceğine inanıyoruz"dedi. Arzu, oylarını barış dilekleri ile kullandı.