BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Etler hangi hayvana ait

Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ayhan Çivi, 'Çalışanlar sağlık kontrolünden geçirilsin'

Abone ol

Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası (BÇS) Genel Başkanı Ayhan Çivi, Ankara Adliyesi'nde görev yapan personele verilen yemeklerde at veya eşek eti kullanıldığı iddiaları nedeniyle yaptıkları araştırma sonucunda, adliyeden gönderilen aynı yemeklerin Beştepe'de bulunan Ankara Bölge İdare Mahkemeleri'nde de yenildiğini bildirdi.

Ankara Adliyesi'ndeki 'Et skandalı' konusunda yazılı bir açıklama yapan Çivi, 28 Nisan'dan bu yana personele yedirilen etin hangi hayvana ait olduğunun tespit edilememesini eleştirerek, devletin farklı iki kurumunun tahlil sonuçlarının da farklı çıktını hatırlattı. "Biz hangi sonuca güveneceğiz" diyen Çivi, tereddütlerin ortadan kaldırılması için et örneklerinin yurt dışında da tahlil ettirilmesini istedi.

Çivi, Ankara Adliyesi ile Ankara Bölge İdare Mahkemeleri'nde çalışan ve yemekhaneden yemek yiyen tüm personelin sağlık taramasından geçirilmesini talep etti. Çivi, iddia edildiği gibi, yemeklerde kullanılan etin at veya eşek eti olduğunun tespit edilmesi halinde, başta eti satan kişiler olmak üzere, bu konuda kusuru bulunan tüm görevliler hakkında Ankara Adliyesi ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nde çalışan sendika üyeleri adına dava açacaklarını kaydetti.