BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.428,54
HABER /  GÜNCEL

İşte İstanbulun sesstarları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 'Amatör Ses Yarışması’nın' finali yapıldı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği “Amatör Ses Yarışması’nda” Ayşegül Keskin Kılıç birinci, Ahmet Aybar ikinci, Sinem Fatma Genç üçüncü oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İstanbul Yarışmalarının 13 dalından birisi olan “Amatör Ses Yarışması’nın” finali yapıldı. Ses Yarışmasını, İstanbul Üniversitesi Öğrencisi Ayşegül Keskin Kılıç birincilikle kazandı. 250 öğrencinin yarıştığı Amatör Ses Yarışması’nda finale kalan 30 aday dün birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Ses Yarışmasının finali Eyüpsultan’daki Feshane Festival Merkezi’nde gerçekleştirildi.

KIYASIYA YARIŞTILAR

Sadabat Salonu’ndaki final etkinliği, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 4 saat süren Ses Yarışması yoğun ilgi gördü. 30 finalist, salonu hınca hınç dolduran kalabalığa keyifli dakikalar yaşattı. İstanbul konulu en güzel şarkıları seslendiren finalistlerden İstanbul Üniversitesi öğrencisi Ayşegül Keskin Kılıç Merhaba İstanbul adlı eserle birinci oldu. İkinciliği, “Kalmışta” isimli eserler İstanbul İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ahmet Aybar kazandı. İ.T.Ü Konservatuar öğrencisi Sinem Fatma Genç de üçüncü olarak konulan para ödülünü almaya hak kazandı.

GİZLİ YETENEKLERİ YARIŞTIRIYORUZ

TRT Sanatçılarının jüri üyeliği yaptığı yarışmada 7 sanatçı adayı da mansiyona layık bulundu. Birinci seçilene 2 bin, ikinciye 1.500 üçüncüye, bin YTL para ödül verilecek. İlk 10’a girmeyi başaran 7 yarışmacının her birine de birer adet cumhuriyet altını ve teşekkür belgeleri sunulacak.
Programda kısa bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, gizli yeteneklerin ortaya çıkartılması için uğraş verdiklerini söyledi. Amaçlarının kültürel faaliyetleri artırmaya yönelik olduğunu vurgulayan Doğan, “Gençlerimize fırsat verildi mi onların içinde ne tür yeteneklerin olduğu açık bir şekilde ortaya çıkıyor. Bu tür organizasyonlarımızda buna tanık oluyoruz” diye konuştu.