BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.422,06
HABER /  SPOR

Bu Rooney firmaları batırır!

İngiliz yıldız Rooney iyileşmezse şirketler yandı! Öyle ki milyonlarca sterlin çöpe gitmiş olacak!

Abone ol

Manchester United ve İngiltere Milli Takımı'nın ünlü forveti Wayne Rooney'nin tarak kemiğindeki kırığın, Dünya Kupası'na çeşitli yollardan yatırım yapan çok sayıdaki firmayı milyonlarca Sterlin zarara sokabileceği öne sürüldü.

İngiliz TV kanalları ve Dünya Kupası'na bir şekilde yatırım yapan firmaların patronlarının, Rooney'nin sağlık durumunu en az İngiltere Milli Takımı teknik direktörü ve yöneticileri kadar yakından takip ettiği belirtildi.

Geçen cumartesi günkü maçta sakatlanan Rooney'nin, tarak kemiğindeki birkaç santimetrelik kırığın, İngiltere'nin Dünya Kupası kaderini doğrudan etkileyebileceğine dair haberi bugün manşetine yerleştiren The Daily Telegraph gazetesi de pek çok firmanın Rooney'e ve İngiliz Milli Takımı'na, kupanın yıldızı olabilecekleri beklentisiyle büyük yatırımlar yaptığına dikkati çekti. Gazete, Rooney'nin iyileşememesi halinde bu yatırımların ''Havaya
uçabileceğini'' yazdı.

Dünya Kupası'nın resmi partnerlerinden biri olan Coca Cola'nın reklam yüzlerinden biri olan 20 yaşındaki Rooney'nin, yakın zamanda Nike ve Total ile de sözleşmeler imzaladığını hatırlatan Telegraph, ünlü futbolcunun ayrıca Ronaldinho ile birlikte EA FIFA 2006 adlı bilgisayar oyununun da tanıtımını üstlendiğine dikkati çekti.

-KİTAP PROJESİ-

Rooney'nin ayrıca geçen ay Harpir Collins adlı kitap firmasıyla 5 milyon sterlinlik bir anlaşma imzaladığı ve firmaya Liverpool'un arka sokaklarından başlayan öyküsünü anlatmaya razı olduğu hatırlatıldı. Firmanın Dünya Kupası ile ilgili bölümün kitapta yer almasına özel önem atfettiğini, Rooney'nin oynayamaması halinde bu projenin bile suya düşeceğini kaydeden Telegraph, bir Alman firmasının ''Rooney'' markasına 30 milyon Sterlin değer biçtiğini, ünlü futbolcunun önümüzdeki 10 yılda ismi üzerinden kazanacağı paranın da 100 milyon Sterlin olarak tahmin edildiğini yazdı. Rooney'nin menajerlerinin ise bu konuda yorum yapmadığı bildirildi.