BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Youtube yasağı muamma

Yasak resmen kalktı, ama hala Youtube'a girmek mümkün değil. Bakın bunun sebebi ne?

Abone ol

5 Mayıs’tan bu yana kapalı olan YouTube’un açıldığına ilişkin muamma sürüyor. İnternet Dairesi Başkanlığı önce "açıldı" dedi ardından da kendi kendini yalanladı. 

YASAK KALKTI

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı önce yazılı bir açıklamayla Youtube'un açıldığını duyurdu. Açıklamada “Mahkeme kararında belirtilen içeriğin çıkarılması üzerine mahkeme kararı ile tekrar açılmasına karar verilince, site tekrar açılmıştır. Artık Türkiye’nin her yerinden siteye erişim mümkün. Herhangi bir engelleme yok. Youtube’a erişim yasağı mahkeme kararıyla gelmişti. Kapatmaya neden olan içeriğin çıkarılması üzerine sitenin açılmasına karar verildi. Türkiye’deki yasalar gereği site kapama ve açma işlemleri mahkeme kararıyla olur.” denildi.

TELEKOMİNİKASYON KENDİ BAŞKANINI YALANLADI

"Youtube yasağı kalktı" haberlerinin ardından Telekominikasyon kurumu bir açıklama yaparak kendi açıklamalarını yalanladı.

Açıklamada "Bazı basın ve yayın organlarında; YouTube internet sitesinin açıldığına dair haberlere yer verildiği görülmüştür. Bu haberlerin kamuoyunu yanıltıcı mahiyette bulunması nedeniyle, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. YouTube internet sitesinin engelleme işlemleri mahkeme kararlarıyla gerçekleştirilmiştir. 5651 sayılı yasanın 8. maddesinin 9. fıkrasında yeniden açılma usulüne yer verilmiş olup bu yasal prosedür çerçevesinde tekrar açılması mahkeme kararıyla mümkün olabilecektir." denildi.

BAŞKAN DA ANLAYAMAMIŞ

Telekomünikasyon Kurumu İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen, dün kendi kurumlarının basın müşavirliğinden yapılan “YouTube açıldı” açıklamasınının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “YouTube açık değil” dedi.
 
NTVMSNBC’nin sorularını yanıtlayan Şen, bu çelişkili durumu şöyle açıkladı: “Biz de onu tam olarak anlayamadık. Telekomünikasyon Kurumu Basın Müşavirli’ğinden böyle bir yazı yazılmış ama işin gerçeğini onlar bize sormadılar. Yani YouTube açık değil.”