BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Böyle grev görülmedi

Bu bir ilk... Dünyada ilk kez sanal alemde grev var. Üstelik dev bir firmada...

Abone ol IBM Türk çalışanları, toplu iş sözleşmesi ve grev hakkı kazanmak için giriştikleri hukuki mücadelede bir ilke imza atılıyor. Sanal alemde grev var...

Bir süre önce Bil-iş'ten ayrılan IBM çalışanlarının Türk-İş'e bağlı Tez-Koop-İş sendikasına üye olup toplu sözleşme ve grev hakkı istemeleri, IBM Türk yöneticilerini kızdırmıştı.

Yöneticiler, sendikanın çoğunluğu sağlamadığı ve büro hizmetlerinin iş koluna girmediği gerekçesiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan alınan izine itirazda bulunup konuyu yargıya taşımışlardı.

IBM'in itirazını geri çekmemesi durumunda çalışanlar, Uluslarası Sendikalar Birliği'nin de desteği ile Second Life'ta kiralanan Sendika adasında sanal bir grev yapacak.

Uluslararası Sendikalar Birliği, IBM'e bir mektup göndererek "Bunu sizden beklemezdik. Çok ayıp etmişsiniz bizim çocuklara. Haydi öpüşün barışın," dedi.

Bir diğer açıklama da Tez-Koop-İş temsilcisinden geldi: "Önceki sendikamızı tanımıştınız, Avrupa'da da bütün çalışanlarınıza sendikal hakları veriyorsunuz. Peki bizi niye sevmiyorsunuz?".