BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,83
ALTIN 2.424,57
HABER /  GÜNCEL

427 nolu odanın sırrı çözüldü

Antalya'da bir otel odasında işlenen cinayetin sır perdesi aralandı. Rus sevgiliye cinayet suçlamasıyla dava açıldı.

Abone ol Antalya'da mayıs ayında bir Rus turistin kaldığı otelin 4'üncü katındaki balkondan düşerek ölümüyle ilgili tutuklanan Rus erkek arkadaşı hakkında dava açıldı.

Rus turist Yulia Bukreeva'nın (25) 6 Mayısta, sabaha karşı, kaldığı beş yıldızlı otelin 4'üncü katındaki odanın balkonundan düşerek ölümüyle ilgili tutuklanan erkek arkadaşı Maxim Goretskiy (40) hakkında, Antalya Cumhuriyet Savcılığının soruşturması tamamladı.

Çelişkili ifadeleri, sevgilisin düştüğü 427 numaralı odaya olay öncesinde girişi ve çıkışına ilişkin güvenlik kamerası kayıtları, polisin olay yerindeki tespitleri ve görgü tanıklarının beyanları doğrultusunda şüphe üzerine 7 Mayısta tutuklanan zanlı Maxim Goretskiy hakkında Cumhuriyet Savcılığınca düzenlenen iddianamede, zanlının, ölen genç kadını odadaki tartışmaları sırasında viski şişesiyle ittirdiği, kadının da bu nedenle balkondan düşerek öldüğü öne sürüldü.

KISKANÇLIK TARTIŞMASI
İddianamede, olayın öncesinde çiftin, birlikte tatil yaptıkları arkadaşlarıyla Kemer ilçesindeki bir diskoda eğlendikleri, Goretskiy'in burada kıskançlık nedeniyle sevgilisiyle tartıştığı ve çiftin arkadaşlarından ayrılarak taksiyle otele döndükleri belirtildi.

Ölen Yulia Bukreeva ile erkek arkadaşının saat 04.56'da 427 numaralı odaya geldikleri, çiftin tartışmalarını odada ve odanın balkonunda da sürdürdükleri ileri sürülen iddianamede, zanlı Maxim Goretskiy'in birkaç dakika sonra odadan, üzerini değiştirerek çıktığına ilişkin kamera görüntülerindeki tespitlere yer verildi.

Polis ve savcılıktaki hazırlık soruşturmasında, sevgilisinin düştüğü odaya çıkmadığını, olay sırasında otelin diskosunda bulunduğuna yönelik ifadeler veren zanlının bu beyanlarına karşılık, iddianamede Maxim Goretskiy'in odaya sevgilisiyle birlikte girdiği, kısa süre sonra da ifadesinin aksine, üzerini değiştirmiş olarak odadan çıktığına dair görüntüler delil olarak sunuldu.

Zanlının, hazırlık sorgusunda, ''odanın anahtarının kendisinde olmadığına'' yönelik ifadelerine rağmen, görüntülerde odaya anahtarla girdiği yönündeki tespitler de iddianamede yer alırken, ölen Yulia Bukreeva'nın 1.80 metre boyunda olduğu, olay sırasında sevgilisinin ittirmesi sonucu 1 metre 20 santimlik balkon demirini aşarak düştüğü ileri sürüldü.

Rusya'da restoran sahibi olduğu öğrenilen zanlı Maxim Goretskiy ile Rus sevgilisinin otelde tatili birlikte yaptıkları arkadaşlarından birinin ifadesine de yer verilen iddianamede, bu tanığın, arkadaşı Yulia'nın ölümünden bir süre önce plajda bacağında morluklar gördüğünü, nedenini sorduğunda, Yulia Bukreeva'nın önce Maxim Goretskiy ile fantezi yaptıklarını söylediği, ancak daha sonra sevgilisinin kıskançlık nedeniyle kendisini dövdüğünü anlattığı ifadeleri yer aldı.

Cumhuriyet Savcılığı, iddianamede, genç kadının düştüğü otelin bahçesinde cesedinin yanında viski şişesi bulunduğunu da belirterek, tüm bu tespitler ve delillerin ardından Maxim Goretskiy'in, sevgilisi Yulia Bukreeva'nın ölümüyle ilgili, ''kasten öldürme'' suçlamasıyla müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasını talep etti.

Davanın ağır ceza mahkemesinde önümüzdeki haftalarda başlaması bekleniyor.