BIST 10.081
DOLAR 32,25
EURO 34,86
ALTIN 2.432,66
HABER /  GÜNCEL

Okkırın ölümüne soruşturma

İddianameyi göremeden ölen Kuddusi Okkır'ın ölümü yankı buldu. Adalet Bakanlığı olayla ilgili soruşturma açtı.

Abone ol Adalet Bakanlığı, Ergenekon soruşturmasında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen işadamı Kuddusi Okkır'ın ölümüyle ilgili olarak ''tedavi sürecinde aksama olup olmadığı, sorumluların ihmalinin bulunup bulunmadığı''nın tespiti için soruşturma başlattı.

Adalet Bakanlığı'ndan, Okkır'ın, hastalanma ve tedavi süreciyle ilgili olarak yazılı ve görsel basında çıkan haberler üzerine yazılı bir açıklama yapıldı.

Bakanlık, Kuddusi Okkır'ın soruşturma kapsamında İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin 23 Haziran 2007 tarihli kararıyla tutuklanarak İstanbul H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na konulduğu anımsattı.

Açıklamada, tutuklunun, 4 Temmuz 2007 tarihinde Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na nakledildiği belirtildi.

Tutuklunun bu cezaevine kabul edildiği 4 Temmuz 2007'deki ilk muayenesinde sağlığına ilişkin herhangi bir şikayetinin olmadığının belirtildiği vurgulanan açıklamada, Okkır'ın tutuklu bulunduğu dönemdeki sağlık durumuna ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"Kuddusi Okkır, sağlığıyla ilgili çeşitli şikayetleri üzerine 16 Temmuz 2007 ile 15 Mart 2008 tarihleri arasında 9 kez kurum revirinde muayene edilmiş ve kendisine ilaç tedavisi uygulanmıştır. Aynı tarihler arasında 6 kez de diş tedavisi görmüştür.

Okkır, kurum tabipliğine başvurusu üzerine 19 Mart 2008 tarihinde Tekirdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmiş, yapılan muayenesi sonucunda, 'solda bronşektazi sol maxiller sinüzit' tanısı konularak ilaç tedavisi verilmiştir. Ayrıca kontrol için dahiliye konsültasyonu önerilmiştir