BIST 9.916
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.432,66
HABER /  POLİTİKA

Topbaş CHPyi tefe koydu

İBB Başkanı Kadir Topbaş, CHP'yle hem dalga geçti hem de eleştirdi. İşte Topbaş'ın CHP ile ilgili zehir zemberek sözleri;

Abone ol

İNTERNETHABER

İstanbul son 50 yılın en sıcak Temmuz ayını yaşıyor. Sıcaklık sadece Haziran ayında 7 milyon metreküp suyu buharlaştırdı. İstanbul'da su kesintisi yapılmayacağını müjdeleyen Topbaş, "Bu ancak yapılacak tasarrufla sağlanabilir" dedi. Topbaş, CHP'nin suyla ilgili eleştirilerine de sert çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da su kesintisine gidilmeyeceğini; ancak tasarrufların devam etmesi gerektiğini söyledi. Düzenlediği basın toplantısında bugün bazı medya kuruluşlarında yer alan Melen Çayı projesiyle ilgili eleştirilere de yanıt veren Topbaş, "Melen projesi kesinlikle fiyasko değildir. Bunları görünce üzülüyorum ki İstanbul şu anda bu çaydan gelen suyla idare ediyor" dedi.

Topbaş'ın düzenlediği basın toplantısının konu başlıkları şöyle;

"Herkes uyarıları dikkate almalı"
Dünya ekolojik kıyımeti durdurmak için çaba sarfediyor. Nüfus hızla artmakta. Bu konuya hassasiyet göstermek zorundayız. Elektrikten doğalgaza kadar her konuda tasarruflu olmak zorundayız. Ben bir kent yöneticisi olarak bu uyarıyı yapmak zorundayım. 12.5 milyonluk bir nüfusun bulunduğu bu kentte bu uyarıları yapmak zorundayız.

"Son 50 yılın en sıcak ayı"
İstanbul'un bu kadar gelişmesinin karşılığında iklim şartlarındaki değişiklikler, barajın dolmasını engelliyor. Bundan sonra tasarruflu gitmek zorundayız. Musluğa eriştiğimizde eğer suyla karşılaşmak istiyorsak, bunu yapmak zorundayız. Yaz ayı nedeniyle ciddi bir buharlaşma var. Biz, İstanbul'un suyunu kesmeyeceğiz ama bunu hep birlikte yaparsak başarılı olabilirizb Aksi takdirde bunu sağlamayamayız. Geçtiğimiz yıla göre bu yıl yüzde 3'lük bir eksilme var. Birşeyin daha altını çizmeliyiz. Bu yıl son 50 yılın en sıcak ayı. Nisan ayında 3,5 milyon metreküp, Mayıs ayında 7 milyon metreküp su ne yazık ki buharlaşıp kullanmadan bitti.

"Ben CHP'yi muhatap almıyorum!"
Şimdi CHP'nin eleştirilerini hiç dikkate almıyorum. Onların idaresini bu İstanbul yaşadı. CHP herşeyi konuşur ama suyla ilgili hiçbir şeyi konuşmaya hakkı yok. Önce gidip İzmir'e, Belediye Başkanını istifaya davet etsin. En azından vatandaşlardan özür dilesinler. İzmir'in su sorununu çözsün, eğer çözemiyorsa bize gelsin İSKİ onlara sonuna kadar yardım edecektir. Dediğim gibi CH,  herşeyi konuşabilir; ama ne olur, su konusunda sussun! Ben onları muhatap almıyorum, onlar bu kentte sınıfta kaldılar. İstanbulluları susuz bırakmayacağız, bunların altını çizmek istiyorum.

Birileri birşeyi düşünüyor. İstanbul susuz kalsın da biz de bunların üzerinde siyaset yapsak. Bu tarihte kalan bir anlayış! Biz geçtiğimiz yıl, deniz suyunu bile düşündük, maliyetleri yüksek ama inanın bu konuda bile hazırlıydık. Bu su bayka birşeye benzemez ki!