BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Paşa çarşafa çok kızdı

Tekirdağ'da 23 Nisan kutlamalarında bir grup öğrenciye çarşaf giydirildi. Paşa olaya fena sinirlendi.

Abone ol

5'İNCİ Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ndeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarındaki geçit töreninde bir grup öğrencinin önlerinden kara çarşaf ve fesle geçtiklerini görünce sinirlendi. Korgeneral Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zafer Altunkozaoğlu'nu yanına çağırıp, “Bu çağda kara çarşaf da nereden çıktı? Çok yazık. Sorumlular hakkında gereğini yaparsınız'' dedi.

Çorlu'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan 23 Nisan kutlamaları, General Basri Saran Stadı'nda devam etti. Töreni Çorlu Kaymakamı Erhan Özdemir, 5'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, Belediye Başkanı Altan Ersin de izledi. 23 Nisan kutlamaları için ilköğretim okulu öğrencilerinin hazırladığı gösterilerin ardından, geçit resmi yapıldı. Bu tören sırasında protokolün önünden kara çarşaflı ve fesli geçen Hanife Celep İlköğretim Okulu'ndan bir grup öğrenciyi gören 5'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, sinirlenerek ayağa kalktı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Zafer Altunkozaoğlu'nu yanına çağıran Korgeneral Yalçın, “Müdür, bu okullar sana bağlı sorumlusu da sizsiniz. Bu çağda kara çarşaf da nereden çıktı? Çok yazık. Çocuk yaştaki öğrencilere kara çarşaf giydirilip halkın gözü önünde geçmeleri hiç de hoş olmadı. Sanırım sorumlular hakkında gereğini yaparsınız'' dedi.

Öğrencilerin geçişi sona erince Kaymakam Erhan Özdemir, 5'inci Kolordu Komutanı Korgenaral Metin Yavuz Yalçın, Belediye Başkanı Altan Ersin şeref tribününden inerek törende görev alan öğretmenleri kutladı. Korgeneral Yalçın bu sırada tekrar İlçe Milli Eğitim Müdürü Zafer Altunkozaoğlu'nu yanına çağırarak, “Müdür bu olmamalıydı. Gencecik öğrencilere kara çarşaf kötü örnek oluyor. Bunun sorumlusu sensin'' dedi.

MİLLİ EĞİTİM: KÖTÜ NİYET YOK
Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Zafer Altunkozaoğlu ise “Törenlerde neler yapılacağı komite tarafından belirleniyor. Törenlerde öğrenciler 3 değişik dönemi ait kıyafetleri sergilediler. Cumhuriyet öncesi, Cumhuriyet dönemü ve günümüz kıyafetleri sergilendi. Ortada bir yanlış anlama var. Bunda kötü bir niyet yok. Bizim aklımızdan başka bir şeyin geçmesi mümkün değil. Komite bu programı onayladı. Bu durumu komutanımızada anlattım. Bana, ‘Ne anlamı, ne gereği var’ dedi. Okul yöneticileri hakkında inceleme başlatacağım'' dedi. Kaymakamlığın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hanife Celep İlköğretim Okulu yöneticileri hakkında soruşturma açacağı öğrenildi.