BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,81
ALTIN 2.439,90
HABER /  SPOR

Ligde yangın var

Süper ligde heyecan dorukta. Kimin şampiyon olağı kimlerin düşeceği son haftada belli olacak.

Abone ol

Turkcell Süper Ligi'nde son 3 haftaya girilirken, adeta lig yeniden başladı. Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı hafta sonu Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 4-0'lık farklı skorla yenmesinden sonra puanlar eşitlenirken, her iki takım da son 3 haftadaki maçlarını final havasında yapacaklar.

Her iki ekibin de puanları 74 olurken, sezon sonunda da puanların eşit olması halinde statü gereği iki takımın kendi arasındaki maçların sonuçları göz önüne alınarak Fenerbahçe şampiyon olacak.

Son 3 haftaya girilirken, averajla lider durumda bulunan Fenerbahçe, iki kez deplasmana çıkacak. Ligin 33. haftasındaki Kayseri Erciyesspor maçını ise sahasında oynayacak, ancak yarın yapılacak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu toplantısından Fenerbahçe'nin Vestel Manisaspor ile yaptığı karşılaşma sonrasında taraftarlarının çıkardığı olaylar nedeniyle ceza alması da gündeme gelebilecek.

Galatasaray ise son 3 maçını da İstanbul'da yapacak. Sarı-kırmızılılar tek dış saha maçını, ligin 33. haftasında Beşiktaş ile BJK İnönü Stadı'nda oynayacak. Zirve yarışçılarının son 3 maçları şöyle:

FENERBAHÇE (74)
---------------
Trabzonspor (D)
Kayseri Erciyesspor
Denizlispor (D)

GALATASARAY (74)
----------------
Ankaraspor
Beşiktaş (D)
Kayserispor

UEFA'YA İKİNCİ TAKIM ARANIYOR-

Lig üçüncüsü ile Türkiye Kupası'nı kazanan takımın katılacağı UEFA Kupası için de yarışma kıyasıya sürüyor.
Fortis Türkiye Kupası'nda finale yükselen Beşiktaş UEFA Kupası'na gidecek ilk takım oldu. Siyah-beyazlıların ligi üçüncü bitirmeleri halinde ise bir sonraki takım UEFA'ya gidecek diğer ekip olacak.

Süper Lig'de üçüncü sırada bulunan Trabzonspor (49) ile sırasıyla Beşiktaş (48), Gençlerbirliği (48) ve Kayserispor (45) Avrupa'ya gidebilmek için mücadelelerini son haftaya kadar sürdürecekler gibi görünüyor.

LİG ŞİMDİDEN BİTMİŞ GİBİ

Turkcell Süper Ligi'nde 7. sırada bulunan Konyaspor (42), 8. Kayseri Erciyesspor (40), 9. Sivasspor (40) ile 10. Vestel Manisaspor (39) için son 3 haftaya girilirken, hiçbir hedefleri kalmamış ve lig bitmiş gibi görünüyor.

LİGİN ALTI KAYNIYOR

Ligin 11. sırasından başlayarak 8 takım hala düşme korkusunu hissediyorlar. Matematiksel olarak, Ankaraspor (36), Ankaragücü (36), Çaykur Rizespor (35) ve Gaziantepspor (34) ligden düşme hissini az da olsa
yaşayan 4 ekip. Ligin altındaki 4 ekip ise adeta ''ecel terleri'' döküyor. 15. sıradaki Denizlispor (30), 16. sıradaki Samsunspor (30), 17. sıradaki Malatyaspor (30) ve son sıradaki Diyarbakırspor (29) ise ligde kalma mücadelelerini son ana kadar sürdürecekler gibi görünüyor.

Ligde kalma mücadelesi veren ekiplerin kalan maçları şöyle:

ANKARASPOR (36)
---------------
Galatasaray (D)
Trabzonspor
Kayseri Erciyesspor (D)

ANKARAGÜCÜ (36)
---------------
Malatyaspor
Gaziantepspor
Sivasspor (D)

ÇAYKUR RİZESPOR (35)
-------------------
Kayseri Erciyesspor (D)
Çaykur Rizespor
Gençlerbirliği (D)

GAZİANTEPSPOR (34)
------------------
Konyaspor
Ankaragücü (D)
Malatyaspor

DENİZLİSPOR (30)
----------------
Diyarbakırspor
Çaykur Rizespor (D)
Fenerbahçe

SAMSUNSPOR (30)
---------------
Gençlerbirliği
Malatyaspor (D)
Diyarbakırspor

MALATYASPOR (30)
----------------
Ankaragücü (D)
Samsunspor
Gaziantepspor (D)

DİYARBAKIRSPOR (29)
-------------------
Denizlispor (D)
Gençlerbirliği
Samsunspor (D)