BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

İmama ek ders ücreti

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan 90 bin imama müjdeli haber. Yaz aylarında maaşlara 250 YTL zam!

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan 90 bin imama müjdeli haber. Yaz aylarında düzenlenen Kur’an kurslarında görev alan din adamları, maaşlarına ek olarak her ay 250 YTL ders ücreti alacak.

Diyanet, bu kararıyla hem personelinin gelirini yükseltmeyi hem de yaz Kur’an kurslarından daha iyi verim almayı amaçlıyor. İmamlara ders ücreti ödeneceği müjdesini veren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karaman, bu yöndeki çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, kamu çalışanları arasında en düşük maaşı alan imamların mali durumunu düzeltmek için düğmeye bastı. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde yasalaşan ve memurlara ek ödeme öngören kanuna, öğretmen ve polislerin yanı sıra imamlar için de 100 YTL fark konulmuştu. Aynı kanun, ek ödeme almayan bütün memurlar için 40+40 olmak üzere 80 YTL’lik ödeme öngörüyor. Böylece Diyanet’te görev yapan bir imamın ortalama 670 YTL olan maaşı, şu an için 810, temmuz itibarıyla ise 850 YTL olacak. Yaz aylarında ders ücreti alacak olan imamların maaşı ise bin 100 YTL’yi bulacak. Böylece yaz ayları için imamların kazancı öğretmenlerin maaşını geçecek.

Kışın okullara devam eden öğrencilerin yazın Kur’an öğrenmek için camilere gitmesi, imamların iş yükünü artırıyor. Bu nedenle yazın mazeret hariç imamlara izin verilmiyor. İki ay boyunca çocuklara Kur’an öğreten imamlar, ek mesailerine karşın herhangi bir ücret alamıyordu. Diyanet, imamların hakkını vermek için ek ders ders ücreti ödemeye karar verdi. Böylece imamların izin talebinin de önüne geçilmiş olacak. Din hizmetinde bulunan personelin yeterli maaşı alamadığı için başka kurumlara geçmeye çalıştığını söyleyen Karaman, özlük haklarının düzelmesiyle birlikte bu yöndeki taleplerin azalacağını düşünüyor. Karaman, öncelikli hedefin ise ellerindeki yetişmiş personeli kurumda tutmak olduğunu aktarıyor. İmamların Diyanet’ten ek ders ücreti alabilmesi için en az 15 öğrenciye Kur’an dersi vermesi gerekiyor. Böylece 15 öğrenci şartını yerine getirmek zorunda olan imamlar, daha çok çocuğa ulaşmak için çaba gösterecek ve daha çok çocuğun Kur’an öğrenmesini sağlanacak. Bu arada imamlar, kurs verdiği öğrencileri bağlı bulundukları müftülüklere bildirecek.

zaman