BIST 10.708
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,71
HABER /  SPOR

Lige yükselme bilmece gibi

Sezon başında yenilenen ''Lig Müsabakaları Statüsü''nde açıklanan yükselme biçimi bilmece gibi

Abone ol

 İkinci Lig (A) Kategorisinden Süper Lig'e, İkinci Lig (B) Kategorisinden İkinci Lig (A)'ya ve Üçüncü Lig'den İkinci Lig (B)'ye yükselecek takımların bir kısmı doğrudan belirlenirken, bir bölümü ise play off oynayarak yükselecek.

Statüye göre, İkinci Lig (A) Kategorisi'nde sezon sonunda ilk 2 sırayı alan takımlar doğrudan Turkcell Süper Ligi'ne çıkacak. Süper Lig'e çıkacak 3. takım ise ligi 3, 4, 5 ve 6. sırada bitirecek takımların federasyon tarafından belirlenecek tarafsız bir sahada yapacakları tek maçlı eleme usulü maçı sonrasında belli olacak. İkinci Lig (B) Kategorisi'nde ise Yükselme Grubu'nu ilk 2 sırada bitiren takımlar doğrudan İkinci Lig (A) Kategorisi'ne çıkacak. İkinci Lig (B) Kategorisi Yükselme Grubu karşılaşmaları sonunda 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sıraları alan 6 takım ile Klasman Grubu müsabakaları sonunda ilk 2 sırayı alan 10 takımın katılmasıyla toplam 16 takım federasyonca
belirlenecek tarafsız bir sahada tek maç eleme usulü karşılaşacaklar ve (A) Kategorisi'ne yükselecek 3. takım belirlenecek.

Hafta sonu tamamlanacak Üçüncü Lig'de ise ilk 2 sırayı alan
takımlar doğrudan İkinci Lig (B) Kategorisi'ne çıkacak. Ayrıca gruplarında 3. olan toplam 4 takım, kendi aralarında tek maç eleme usulüne göre tarafsız bir sahada yapacakları maçlardan sonra İkinci Lig (B) Kategorisi'ne yükselmeye hak kazanacak.