BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.437,41
HABER /  POLİTİKA

Korumalar çuval geçirip dövdü

Korumalar 46 yaşındaki adamı sürükleyerek arabaya bindirdi. Yarım saat dolaştırılıp dayak atıldı. Nedeni ise Başbakanı eleştirmek...

Abone ol

Antalyalı Ertuğrul Sağlam Başbakanlık korumalarının resmi aracında başına çuval geçilerek dövüldü. Sağlam'ın korumalar tarafından dövülme sebebi ise Başbakanı eleştirmek...

BİZİ ÜÇ KURUŞA MAHKUM ETTİNİZ

Taraf Gazetesi'nin haberine göre; Antalya turizm sektörü çalışanı Ertuğrul Sağlam, Başbakanı protesto ettiği için korumalar tarafından arabayla kaçırıldığını ve iki saat boyunca dövüldükten sonra tehdit edilerek bırakıldığını iddia etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Mayıs'ta Antalya'ya yaptığı seyahat sırasında Başbakana, "65 yaşında emeklilik getirdiniz. Bizi üç kuruşa mahkum ettiniz" diye bağıran Ertuğrul Sağlam bir hafta 'iş göremez' raporu aldı.

SENİ ÖLDÜRÜP ATACAĞIZ

Sağlam yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Asgari ücretliyi perişan ettiniz" dememle birlikte etrafım korumalar tarafından çevrildi ve beni 06 VAC 07 plakalı araca bindirdiler. Göz bandı taktılar ve başına çuval geçirdiler. Antalya'yı bilmedikleri için kendi aralarında tehha bir yer bulmak için konuştular. Arabada 4 kişiydiler. Bu arada "senin yanına silah koyacağız, eroin koyacağız, öldürüp atacağız" şeklinde tehdit ediyorlar, bir yandan ağza alınmayacak şekilde sinkaflık küfür ediyorlardı.

ARABADA DAYAK

Yaklaşık 20 dakika sonra bir yere geldik. Arabada sürekli dövdüler. Dayak ve işkence yaklaşık yarım saat kadar sürdü. Daha sonra arabadan indirdiler. Dayak ve tehdit burada da devam etti. Bu sırada göz bağım açıldı. Bana "biz bu işlerle uğraşıyoruz. Zamanımız bol. Seni herhangi bir yerde görürsek tekrar alacağız" diye tehdit ederek orada bıraktılar ve arabayla gittiler. Arabanın plakasını bu sırada aldım." Sağlam ayrıca gördüğü takdirde söz konusu dört kişiyi teşhis edebileceğini de söyledi.

46 yaşındaki Sağlam, korumalar hakkında suç duyurusunda bulundu. Sağlam'ın belirttiği 06 VAC 07 plakalı araç halen Başbakanlık Koruma Amirliğince kulanılıyor.

Haklarında suç duyurusunda bulunulan korumaların birçok vukuatı olduğu ortaya çıktı:

KORUMALARIN VUKUATLARI

- Mersin'de Başbakan'ın 'ananı da al git' diye azarladığı çiftçi Kemal Öncel iki koruma tarafından bir araca bindirilip götürüldü. Öncel dövüldüğünü açıkladı. Rapor alıp savcılığa başvurdu. Sonra da şikayetini geri alması için Başbakan'ın yeğeni ve koruması Ali Erdoğan tarafından ziyaret edildiği basına yansıdı.

- 29 Ağustos 2005'te Erdoğan Üsküdar'daki evinden Atatürk Havalimanına giderken E-5 Karayolunun İncirli mevkiinde uyarılara  rağmen  şerit değiştirmeyen minibüs şoförü Ayhan Özgür korumalarca dövüldü.

- Ali Erdoğan ile üç arkadaşı, Söğüt'teki Ertuğrul Gazi'yu anma töreninde tribünün arkasında MHP'li gençlerle kavga etti. Taraflar birbirlerini yumrukladı.

- İspanya gezisi sırasında Başbakanlık korumaları kendilerini binaay almak istemeyen İspanyol güvenlik görevlileriyle kavga etti.

- Niğde gezisinde Başbakanı izleyen gazetecileri taşıyan minübüsü durduran bir koruma, araç şoförüne silah çekti.

- Emine Erdoğan'ın korumaları Levent'te önlerini kestikleri iki NTV muhabirine silah çekti.

- İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in ziyareti sırasında iki Başbakanın korumaları birbiriyle didişti. İki yıl önceki Mescid-i Aksa gezisi sırasında da İsrailli korulamarın yaptıklarına misilleme yaptı.

- Sauna çetesi olayında adı, verilen ifadelerden geçen Başbakanlık Koruma Amiri Rıdvan Çalıkuşu görevden alındı.