BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Fenerbahçeye KIYAK

Kadıköy Belediyesi, Fenerbahçe'ye 300 milyon dolarlık kıyak yaptı.

Abone ol

Buraya alışveriş merkezi ve restoran yapmayı planlayan Kanarya, 14 yılda 202-230 milyon dolar arasında gelir hedefliyor.

Finans merkezi olarak planlanan Ataşehir'de, Fenerbahçe'ye 300 milyon dolarlık kıyak yapıldı. Kadıköy Belediyesi, kendi payına düşen 58 dönümlük araziyi kulübe hibe etti.

Kamu bankaları ve Merkez Bankası'nı İstanbul'a taşıyarak finans merkezi yapılması düşünülen Ataşehir'de, Fenerbahçe'ye 300 milyon dolara yakın 'jest' çıktı. Kadıköy Belediyesi'nin, 'finans merkezi yapılacak' denilen 350 dönümlük araziden, kendisine düşen 58 dönümlük payı Fenerbahçe Kulübü'ne bedelsiz olarak spor salonu ve alışveriş merkezi yapması için verdiği öğrenildi. Proje, CHP'li Meclis üyelerinin 'planı inceleyemedik' diyerek şerh koyması üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne gelmeden geri çekildi.

10 BİN KİŞİLİK SALON
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın finans merkezi olması için talimat vermesi üzerine TOKİ, Ataşehir'de gecekondu önleme bölgesi olarak belirlenen 2.8 milyon metrekarelik arazinin 350 dönümünü düzenlemek için harekete geçti. Projenin 130 dönümü finans merkezi olarak planlandı. 58 dönüm ise Kadıköy Belediyesi'ne tahsis edildi. Ancak Kadıköy Belediyesi, söz konusu alanı Fenerbahçe Kulübü'ne 'Kadıköy Belediyesi adına hibe' olarak verdi. Fenerbahçe, arazide 10 bin kişilik kapalı spor salonu ve alışveriş merkez yapmak için kolları sıvadı.

MAKETİ BİLE HAZIR
Kulüp, yapılaşma izni henüz çıkmamasına rağmen projenin maket çalışmalarını yapıp, İstanbul Metropolitan Planlama Merkezi'ne gönderdi. Fener, kendi yaptığı projeksiyona göre inşa edeceği alışveriş merkezindeki mağaza, restoran ve cafe-barlardan 14 yılda 202-230 milyon dolar arasında gelir elde etmeyi planlıyor. Bu rakama 58 dönümlük bir araziyi de hibe olarak aldığı eklenirse, Fenerbahçe yaklaşık 300 milyon dolarlık bir gelire sahip olacak.

(Takvim)