BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

O kameraman konuştu

Büyüka ve Cerrah bir muhabir yüzünden canlı yayında kapıştı. Muhabir gerçekleri anlattı.

Abone ol

LİG TV yöneticisi Büyüka ile Cerrah’ı karşı karşıya getiren ’dayak’ olayının kahramanı Ümit Kül o anı anlattı

COPLA DÖVDÜLER

F.Bahçe - Trabzonspor maçından sonra stadda saldırıya uğradığını öne süren kameraman Ümit Kül, “Polis beni sürükleyerek arabaların arasına götürdü tekme, tokat ve copla dövdüler” diye ifade verdi.

Kül ifadesinde, “F.Bahçe-Trabzon maçından sonra her zamanki gibi kameraman arkadaşımla birlikte basın toplantısının yapılacağı odaya gitmek istedik. Koridorun kapısında bulunan çevik kuvvet, Vali bey çıkacağı için bize izin vermedi. Biz de “Her zaman buradan geçiyoruz” dedik. Bunun üzerine aramızda tartışma çıktı.

KAMERAMI KIRDILAR

Bu tartışmada tartışmada kameramı kırdılar. Ardından bir kaç polis beni sürükleyerek arabaların arasına götürdü tekme, tokat ve copla orada iyice hırpaladılar. Sonra iki polis iki koluma birden girip minübüse doğru götürdü. Bir polis de ağzıma biber gazı sıktı. Ardından karakola götürdüler. karakola giderken de minübüste taciz sürdü. Sabaha kadar kadıköy İskele karakolu’nda tutulduk. Sonra da mahkemeye çıkarıldık. Ardından da serbest bırakıldık. Onlar bizden biz de polislerden şikayetçi olduk. Ama mahkemeye biz çıkartıldık “ dedi.

GÖRGÜ TANIĞI VAR

Görgü tanıklarından Türkiye Gazetesi muhabiri Emre Bol da dayak olayını doğrulayan bilgiler verdi: “Ümit’e çok yakındım. Kalabalık bir grup polis Ümit’i tekme tokat ve coplarla dövdü. Lig TV kameramanları Protokol Tribünü’nün ön tarafında basın toplantısının yapıldığı odaya doğru gidiyorlardı. Bağırtılar duydum. 10-15 kişi Ümit’e vuruyordu. Biraz sonra onların yanına bir polis minibüsü geldi. içinden 15-20 kadar polis indi. Onlar da döve döve kameramanları minübüse bindirdiler. “

Bu arada, olay gecesi Kadıköy Rıhtım Polis Merkezi’ne giden Şansal Büyüka hakkında, görevli memura hakaret ve tehdit suçlaması ile zabıt tutulduğu ortaya çıktı. Tarafların karşılıklı davacı olduğu olayla ilgili olarak iki kameraman bugün Kadıköy Adliyesi’ne giderek haklarında verilen “adli kontrol” kararına itiraz edecekler.

EMNİYET REDDEDİYOR

Türkiye Spor Yazarları Derneği olayı kınarken, Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Çıkış kapısının açık bırakılması istenmiş ancak şahıslar tarafından ikazlar dikkate alınmadığı gibi görevlilerimize tekme atmak suretiyle fiili mukavemette bulunmuşlardır” denildi.

Olay Fenerbahçe-Trabzon maçından sonra iki Lig Tv kameramanı basın toplantısını izlemek üzere koridora çıkınca patlak vermişti. Vali geçeceği için çevik kuvvet polisleri kameramanlara izin vermemiş ve çıkan tartışmada kameramanlar bir grup polis tarafından dövülmüştü.