BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,62
ALTIN 2.384,16
HABER /  GÜNCEL

ANKARADA SERİ DEPREM!

Ankaralılar bayrama depremle girdi. Halk sokaklara döküldü... Bir çok ev ağır hasar gördü...

Abone ol

Ankara’da merkez üssü Bala olan 6 küçük çaplı sarsıntının ardından, 5.7 şiddetinde deprem oldu. Gözlemsel skalada ‘şiddetli’ grubunda yer alan deprem panik yarattı. 

KORKUTAN ANLAR
Depremde bazı binalar ağır hasar aldı. Vatandaş korkudan eve giremiyor. Deprem bölgesinden 
FOTOĞRAFLAR için tıklayınız
 

Ankaralılar, bayram sabahına depremle başladı. Merkez üssü Bala’da olan 5 küçük ve bir ‘şiddetli’ deprem, tüm Ankara’da hissedildi ve panik yarattı.

CAMİ MİNARESİ YIKILDI


Depremin meydana geldiği Bala'nın Yeniyapanköyünde cami minaresinin yıkıldığı, Sırapınar ve Avşar beldelerinde de bazı binaların hasar gördüğü bildirildi.

SARIPINAR'DA EVLER AĞIR HASARLI

Can ve mal kaybı olmadığı, Bala’ya bağlı Sırapınar Köyü’nde ise 2005 depreminde ‘ağır hasar’ alan bir evin yıkıldığı, samanlık olarak kullanılan ve kimsenin yaşamadığı 10-15 evin de hasar gördüğü bildirildi.

KIZILAY HAREKETE GEÇTİ

Türk Kızılayı, 5,7 şiddetindeki depremin ardından Bala'ya 20 çadır, 50 battaniye, 50 yatak, mutfak malzemesi ve uzman ekip gönderdi. Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ankara'nın Bala ilçesinde 5,7
şiddetinde deprem meydana geldiği hatırlatılarak, Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezinin alarm durumuna geçtiği kaydedildi.

SERİ SARSINTILAR

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, Ankara Bala’da ilk sarsıntı saat 09.36’da 4.0 ve saat 09.51’de 3.1 büyüklüklerinde oldu. Saat 10.12’de, 10.27’de ve 10.57’de de küçük çaplı olmak üzere toplam 6 sarsıntının ardından, saat 11.48’de 5,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

HALK PANİKLEDİ

Başkent ve ilçelerinde hissedilen depremle birlikte halk sokaklara çıktı. Deprem, Ankara'nın yanı sıra Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Kayseri, Konya, Karabük, Çorum ve Samsun'da da hissedildi. Yetkiler halka "tedbirli olun ama panik yapmayın" çağrısında bulundu.

ORTA ŞİDDETTE DEPREM OLABİLİR

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 5.7 büyüklüğünde deprem yaşanan Bala ve çevresinde aktif tali kırıkların bulunduğunu ve bu kırıkların orta büyüklükte deprem üretebileceklerini bildirdi.