BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.503,97
HABER /  DÜNYA

Yine Kürdistan haritası

Londra'da harita krizi. Düşünce kuruluşunda o harita açıldı.

Abone ol

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan etkili ve prestijli düşünce kuruluşlarından Chatham House dün, "Kürtlerin Uluslararası İlişkilerdeki Yeri" konulu bir konferansa ev sahipliği yaptı.

Toplantılara tek bir Türk konuşmacının bile davet edilmemesinin Türk tarafında rahatsızlık yarattığı ve Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği'nin Chatham House'u "konferansın tek taraflılığı nedeniyle" eleştirdiği belirtildi.

'Terör örgütü' demediler
İngiltere'nin eski Irak Özel Temsilcileri'nden Sir Jeremy Greenstock, İngiliz The Guardian ve The Independent gazetelerinin Ortadoğu muhabirleri Michael Howard ve Patrick Cockburn'ün de konuşmacılar arasında yer aldığı konferanstaki katılımcılara dağıtılan 8 sayfalık bir broşürde, Türkiye'nin güneydoğu bölgesinin büyük bir kısmını içerisine alan bir bölgenin "Kürdistan" olarak nitelendirilmesi de dikkat çekti.

Konuşmacıların PKK hakkında "terör örgütü" sıfatını kullanmaktan kaçındığı ve "PKK'nın El Kaide'yle aynı kefeye konmaması gerektiğini vurguladığı" konferansa konuk olarak katılan ve zaman zaman söz alarak Türk tezlerini savunan iki Türk diplomata da diğer katılımcıların tepki gösterdiği belirtildi.