BIST 10.895
DOLAR 32,21
EURO 34,96
ALTIN 2.508,41
HABER /  DÜNYA

Komutanlar KIZMAMIŞ!

Amerikalı komutanların geç haber verildiği için kızdığı söylenilmişti. Oysa gerçek öyle değilmiş.

Abone ol

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon sözcüsü Geoff Morrell, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK hedeflerine karşı düzenlediği hava harekatının, Amerikalı yetkililere geç bildirildiği ve ABD tarafının bundan rahatsızlık duyduğu yönündeki haberleri kesin bir dille yalanladı.

Morrell, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, "Hava taarruzundan önce bize bilgi verildi. Bazı haberlerin iddia ettiğinin aksine önceden bize bilgilendirme yapıldı. Hiçbir şikayetim yok" dedi.

Sözcü Morrell, Irak'taki Amerikalı komutanların geç bilgi almaktan rahatsızlık duyduğu iddiasının hatırlatılması üzerine de Bağdat'taki Amerikalı komutanlardan da kaynaklanan herhangi bir şikayet olmadığını kaydetti. Morrell, "Bu binadan da kaynaklanan hiçbir şikayet yok" diye konuştu.

Pentagon sözcüsü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, egemen bir ülke. Kendini savunmak için harekete geçiyor ve bizim iznimize ihtiyacı yok. Koordinasyon var. Bilgilendirme var. Ancak aranan bir izin yok. Bize yapılan bilgilendirme yeterliydi."

Koordinasyon merkezinde Türk ve Amerikalı yetkililerin beraber çalıştığını hatırlatan Morrell, harekat öncesinde Türkiye'nin kararının Genelkurmay Başkanlığı'ndan koordinasyon merkezine, oradan da Amerikalı yetkililere iletildiğini belirtti.

Morrell, ABD'nin terör örgütü PKK'ya ilişkin istihbaratı Türkiye ile paylaştığını dile getirirken, operasyona ilişkin istihbarat konusunda ise yorumda bulunmadı.