BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.443,52
HABER /  MEDYA

Milliyet'te Fikret Bila depremi işte yeni adresi!

Milliyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, dün akşam istifa etti. Fikret Bila'nın yeni adresinin Hürriyet olacağı konuşuluyor.

Abone ol

Demirören Grubu'nun gazetenin tamamına sahip olması sonrasında gazetenin kan kaybetmeye devam ettiği süreçte, gazetenin içinden yönetime getirilen isimler birer birer patronaj ile kavga ederek istifa ediyor.

Son istifa dün akşam, 1987'den beri Milliyet'te çalışan, 2013'den beri de Genel Yayın Yönetmeniliğini üstlenen Fikret Bila oldu. Uzun yıllar gazetenin Ankara Bürosunu yöneten Bila'nın son dönemde patronajla yaşanan krizden ötürü istifa ettiği konuşulanlar arasında.



FİKRET BİLA NEREDE YAZACAK?

Gazeteciler.com'dan Bülent Tellan'ın haberine göre, Bila'nın dün "Başta Sayın Erdoğan Demirören olmak üzere Demirören ailesine ve her zaman her konuda desteğini gördüğüm siz değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." diyerek kibarca istifasını sunmasının ardından Milliyet'ten tamamen ayrıldığı ortaya çıktı.  Bila'nın Milliyet'teki istifası öncesinde yıllarca çalıştığı Aydın Doğan ile görüştüğü, Doğan Grubu'na dönebileceği ve Hürriyet'te yazabileceği konuşuluyor.

MİLLİYET'İN BAŞINA KİM GELİYOR?

Milliyet ve Vatan'ı Doğan Yayın Holding'ten satın aldıktan sonra medya grubunun başına kimi getireceğini Tayyip Erdoğan'a sorduğu ortaya çıkan Erdoğan Demirören, 'İmralı Zabıtları' haberi yüzünden Tayyip Erdoğan'ı aradığında, "Patron" diye hitap etmiş ve telefonda üzüntüsünden ağlamıştı.

Yaklaşık iki ay önce ise on yıl boyunca TGRT Haber'de çalışan ve ardından Milliyet'te yazmaya başlayan Mehmet Soysal patronaj tarafından Demirören Medya Grubu başkanlığına getirilmişti. Fikret Bila'nın itiraz ettiği bu atama, gerilimli tartışmalar sonrasında geri çekilmiş. Soysal'ın görevlendirmesi iptal edilmişti. Kulislerde anlatılanlara baklılırsa Milliyet Genel Yayın Yönetmenliği için patronajın aklında Mehmet Soysal var.



ASIL GENEL YAYIN YÖNETMENİ KİM OLACAK?

Kulislerde konuşulan bir başka şey ise Mehmet Soysal'ın bir geçiş yöneticisi olacağı yönünde. Soysal'ın Hükümet ile iyi ilişkileri korurken; Erdoğan Demirören'in torunu Erdoğan Demirören'in kısa süre sonra gazetenin genel yayın yönetmeni olarak Abdi İpekçi'den miras koltuğa oturacağı konuşulanlar arasında.

ANKARA TEMSİLCİSİ SERPİL ÇEVİKCAN DA İSTİFA EDECEK Mİ?

Milliyet gazetesi kulislerinde konuşulan bir başka konu da, Bila Ankara Temsilcisi iken en yakın çalışma arkadaşı olan Serpil Çevikcan'ın ne yapacağı. İddialara göre Bila Genel Yayın Yönetmeni olurken makamını devrettiği Serpil Çevikcan'ın da istifa etmek istedi ancak Hürriyet Ankara'nın kadrosunun fazla kabarık olduğu için henüz net karar vermedi.

FİKRET BİLA KİMDİR?

Fikret Bila (d. 1958, Zonguldak), Türk gazeteci.

1958 yılında Zonguldak'ta dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. 1980-1985 yılları arasında Sayıştay Denetçisi olarak görev yapan Bila, Gazi Üniversitesi’nden 1986 yılında doktora derecesi aldı. Gazeteciliğe 1977'de Yankı dergisinde başladı. Bir süre ara verdikten sonra 1986'da Nokta dergisiyle yeniden gazeteciliğe döndü. 1987'de girdiği Milliyet gazetesinin Ankara temsilciliğini yaptı. Halen aynı gazetede Yön başlığı altında köşe yazıları yazmakta ve genel yayın yönetmenliğini yürütmektedir. Ayrıca CNN TÜRK’te Ankara Kulisi programını sundu.

7 Temmuz 1998'de Başbakan Mesut Yılmaz'ın Makedonya'ya düzenlediği ziyaret sırasında, Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen ve milletvekili Şinasi Altıner'le birlikte geçirdiği trafik kazasında ağır biçimde yaralandı. Yaklaşık 1 ay süren tedavi sürecinin ardından bir süre sonra mesleğine döndü. Hikmet Bila'nın kardeşidir.