BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.291,56
HABER /  GÜNCEL

Suriye'ye IŞİD operasyonu koridor hattı yeniden açıldı!

SURİYE'den gelen son haberleri güvenlik kaynakları açıkladı. Suriye'den Türkiye'ye atış yapma hazırlığında olduğu tespit edilen 14 terör örgütü IŞİD hedefi fırtına obüsleriyle vuruldu.

Abone ol

SURİYE'ye topçu atışları ve hava operasyonu sonucu 18 IŞİD mensubu öldürüldü, 2 silahlı araç, bir top mevzii ve 1 savunma binası imha edildi.

Türkiye'den yapılan kara operasyonu, koalisyonun yaptığı hava operasyonu ve muhalif saldırıları sonucunda 8 köy muhaliflerce kontrol altına alındı. Mare'den Azez'e kadar olan koridor yeniden açıldı.

8 KÖY IŞİD'İN ELİNDEN ALINDI

Türk güvenlik kaynakları, sınırda konuşlu Türk topçu birliği ile koalisyon güçlerinin hava harekatları ve Türkiye’nin destek verdiği Özgür Suriye Ordusu unsurlarının saldırıları neticesinde, Mare - Azez arasındaki IŞİD’in işgal altında tuttuğu Kafer Kalbayn, Cibrin, Faydiyah, Sındıf, Kara Köprü, Dudiyen, Kafer Brişa ve Kafer Şsus köyleri örgütün elinden geri alındı. Bölgeden IŞİD’in temizlenmesi sonucu Azez-Mare koridoru açıldı.

KOALİSYON GÜÇLERİ DESTEK VERDİ

Bu arada IŞİD tarafından Suriye’den Türkiye’ye dün atış yapma hazırlığında olduğu belirlenen ve sınırda konuşlu hedef tespit sistemleriyle tespit edilen 14 IŞİD hedefine 61 adet Fırtına topu ile atış yapıldı. Koalisyon uçakları ile de hava harekâtı icra edildi. Yapılan atışlar ve hava harekâtı neticesinde, ilk tespitlere göre 18 IŞİD terör örgütü mensubu öldürüldü, örgüte ait 2 silahlı araç, bir top mevzii ve 1 savunma binası imha edildi.