BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.439,58
HABER /  GÜNCEL

Çevik kuvvet tişörtü giydi protesto etti bakın kim çıktı!

İSTANBUL Vezneciler'deki terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerin cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu protesto eden çevik kuvvet polisi görünümlü kişi tam bir suç makinesi çıktı.

Abone ol

İSTANBUL Fatih Camii’nde dün şehit polisler Kadir Cihan Karagözlü ve Gökhan Topçu’nun cenaze namazı öncesi CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun çelengi parçalanmış, ardından caminin bahçesine gelen Kılıçdaroğlu'na boş mermi kovanı atılmıştı.

Kılıçdaroğlu'na saldırmaya çalışan saldırganlardan ikisinin daha önce ‘cinsel taciz’, ‘uyuşturucu’ ve ‘yaralama’ suçlarından sabıka kaydı bulunduğu öğrenilmişti.ÇEVİK KUVVET TİŞÖRTÜ GİYİP ÇELENK PARÇALADI

Bu isimlerden biri olan 29 yaşındaki Tunç Ezer adlı kişi, gazetecilerin objektiflerine en çok yansıyan isim. Ezer’in Başbakan Binali Yıldırım’a sarılarak ağladığı, polislerin tabutu önünde gözyaşı döktüğü, Kılıçdaroğlu’nun çelenkini parçaladığı ve öfkeyle sloganlar attığı görülüyor.

Üstelik Ezer’in üzerinde de çevik kuvvet polislerinin üzerinde olan tişörtün aynısı ve başında da yine bir polis şapkası bulunuyordu. Bu durum Ezer’in uzun süre arkadaşını kaybeden bir polis olduğunun düşünülmesine yol açtı.

İLK ÖNCE KARDEŞİYİM DEDİ SONRA DAYISI OLDU

Ancak Hürriyet’in haberine göre, Tunç Ezer, kendisinden şüphelenen polislere önce hayatını kaybeden polislerden birinin kardeşi olduğunu, sonra da yeğeni olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu’nun arabasına saldırmasının ardından gözaltına alınan Ezer’in polis yakını olmadığı, uyuşturucu bulundurmak ve adam yaralamadan sabıkası olduğu öğrenildi.

SERBEST BIRAKILDI

Ezer’le birlikte gözaltına alınan diğer iki kişininse önceden cinsel taciz, uyuşturucu ve yaralama gibi olaylardan emniyete girdiği belirlendi. Savcılık talimatıyla ifadeleri alınan üç saldırgan ve Kılıçdaroğlu’ya mermi atan polisin dayısı İrfan Cengiz dün akşam serbest bırakıldı. Cengiz hakkında silahlı tehdit, Ezer’in de olduğu diğer şüphelilerle ilgili de mala zarar vermek suçlarından işlem yapıldı.