BIST 9.961
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.433,80
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'na mermi bırakan kişi kim çıktı?

Şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu'na kurşun attığı belirtilen kişi ve üç kişi gözaltına alındı. İfadeleri alınan şahıslar serbest bırakıldı.

Abone ol

Vezneciler'deki terör saldırısında şehit düşen polis memurları için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde Kılıçdaroğlu'nun önüne boş kurşun kovanı atan kişinin şehidin dayısı olduğu belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Kılıçdaroğlu'nun önüne boş mermi kovanı atan şüpheli İrfan C.'nin (38) Vezneciler’deki terör saldırısında şehit olan polis Gökhan Topçu'nun dayısı olduğu öğrenildi. Protestoyla ilgili gözaltına alınan Tunç E. (29), Kadir Can A. (30) ve Yusuf T.'nin (30) emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Bu kişiyle birlikte gözaltına alınan diğer 3 kişiden ikisinin ise cinsel taciz, uyuşturucu, güveni kötüye kullanmak ve yaralama suçlarından daha önceden polise geliş kayıtları olduğu belirlendi. Savcılık talimatıyla ifadeleri alınan şüphelilerin serbest bırakılacağı belirtildi.

ŞEHİDİN DAYISI

Cinayet Büro Amirliğine getirilerek olayla ilgili sorgulanan şüphelilerden kurşunu atan İrfan C. (38)'nin şehitlerden birinin dayısı olduğu tespit edildi. Cenaze sırasında çelenkleri attıkları ve İrfan C. ile birlikte hareket ettikleri için yakalanan Tunç E. (29), Kadir Can A. (30) ve Yusuf T. (30) Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülmüştü.

Şüphelilerden Tunç E.'nin daha önceden uyuşturucu bulundurmak, güveni kötüye kullanmak ve yaralama suçlarından polise geliş kaydı olduğu tespit edildi. Diğer şüpheli Kadir Can A.'nın da önceden uyuşturucu bulundurmak ve cinsel taciz suçlarından polise geliş kaydı olduğu öğrenildi.

Poliste ifadeleri alınacak şüphelilerden İrfan C. hakkında silahlı saldırı, diğer şüpheliler ile ilgili ise mala zarar vermek suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi. Şüphelilerin ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

KAMERALARIN ÖNÜNDE GÖZALTINA ALINDI

Kılıçdaroğlu'na kurşun attığı belirtilen kişi, gözaltına alınırken kameralara yansıdı. Dışarı çıkarılan kişi, gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. 

ÇEVİK KUVVET ÜNİFORMASI GİYMİŞ

Üzerinde çevik kuvvet polislerinin giydiği üniforma ile cenazeye katılan bir kişi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu protesto eden gruplarla birlikte hareket etmesi ve kolundaki dövmeler nedeniyle takibe alındı.

SALDIRGANLARDAN İKİSİ SUÇ MAKİNASI

Ayrıca gözaltına alınan 4 şüpheliyle ilgili de ilk bilgiler gelmeye başladı. Kılıçdaroğlu'nun önüne mermi atan kişinin şehidin dayısı olduğu öğrenilirken gözaltındaki iki kişinin de daha önceden cinsel taciz, uyuşturucu ve yaralama gibi olaylardan emniyete girdiği belirlendi. Savcılık talimatıyla ifadeleri alınan şüphelilerin serbest bırakılacağı da belirtildi.