BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de kazan kaynamaya başladı

MHP'den Trabzon milletvekili seçilen eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, MHP'de yeniden yapılanma gerektiğini söyledi.

Abone ol

MHP'den Trabzon milletvekili seçilen eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, sonuçların MHP açısından başarılı olarak nitelenemeyeceğini belirterek, "Yeniden yapılanma gerekebilir. Yeniden yapılanmayı partiler yapmalıdır. Fikri olarak oturacakları tabanı yeniden tarif edebilirler. Oturdukları tabana yönelik yeniden açılımlar yapabilirler" dedi.

Aydın, bir gazetecinin, "Yeniden yapılanma dediniz. Sizce genel başkan nezdinde yeniden yapılanma gerekiyor mu?" sorusuna ise sinirlenerek, "Çerçeveyi saptırmayın. Benim söylediğim laflar yoruma muhtaç değil. İşi yanlış yerlere çekmeyin şimdi. Söylediğim açık" yanıtını verdi.

Genel seçimlerde MHP'den Trabzon milletvekili seçilerek parlamentoya dönen Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, partisinin Trabzon İl Başkanlığı'nda milletvekili adayı arkadaşlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Türk milletinin iradesini kullanarak bir karar verdiğini belirten Koray Aydın şunları söyledi:

"AKP Türkiye genelinde oylarını artırarak yüzde 50 gibi rekor bir oyla iktidarını devam ettirdi. Onları tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. İnşallah milletin verdiği karar da ülkemizin geleceği için hayırlı olur. Türk milletinin Başbakan'a olan aşkı devam ediyor. Başbakan'ın karizmasının, alınan oylarda yüzde 90 payının olduğu düşünüyorum. Yüzde 10 da AKP kurumsal kimliğinin katkısı olmuştur. Ama bundan sonraki süreç Türkiye için zor olacaktır. Türkiye'nin geleceğiyle ilgili önemli kararlar alınacak. AKP milletten aldığı bu gücü hangi yönde kullanacağı konusunda test edilecek. Trabzon'la ilgili vaatlerin takipçisi olacağız."

DERS ÇIKARMAMIZ GEREKİR

Seçim sonuçlarından MHP'nin de kurumsal kimlik anlamında dersler çıkarması gerektiğinin altını çizen Koray Aydın şöyle devam etti:

"Partimiz bütün olarak seçim sonuçlarını genel merkezde değerlendirmeye alıp, eksikliklerin görülmesi, hataların giderilmesi yönünde bir irade ortaya çıkması şart. Bu da bizim partimizin geleceğini ilgilendiren bur durum. Ama bunu irdelemenin şimdilik bir faydası yok. Seçim sonuçlarının daha özenli ve sıhhatli tahlilinin yapıldıktan sonra MHP'nin de geleceğiyle ilgili doğru adımlar atacağını düşünüyorum."

YENİDEN YAPILANMA GEREKEBİLİR

Koray Aydın, bir gazetecinin, "'Seçim sonuçlarından ders çıkaracağız' dediniz. Daha ne yapabilirdiniz ki?" sorusu üzerine, parti içinde yeniden yapılanmanın gerekli olabileceğini belirterek şöyle konuştu:

"Sözlerini partimizin genel merkezine yönelik olarak söyledim. Karşınızdaki iktidar partisi sürekli her seçimde oylarını artırıyorsa, irdelenmesi ve bakılması gereken bir takım eksiklikler vardır. Bu, il il düşünülecek bir konu değil. Türkiye'nin her yeri aynı. O zaman bunu bir bütün olarak sorgulamak lazım. İktidar partisinin üst üste 3 seçim oyunu artırdığı, dünyada nadir görülen durumlardan bir tanesi. Bu durumu il ölçeğinde sorgulamak çok alt düzeyde kalır. Parti kurumsal kimliğinin bunu yapması lazım. Yeniden yapılanma gerekebilir. Yeniden yapılanmayı partiler yapmalıdır. Fikri olarak oturacakları tabanı yeniden tarif edebilirler. Oturdukları tabana yönelik yeniden açılımlar yapabilirler. Kendi kurumsal kimliklerini güçlendirecek adımlar atabilirler. Bunları yapamazsanız, belli ki AKP ile mücadele edemezsiniz. Siyasi partilerin bu gerçeği görmesi, bundan bir ders çıkarmaları lazım."

'SONUÇ BAŞARI DEĞIİL'

Koray Aydın, MHP'nin 12 Haziran seçimlerinde 34 ilde milletvekili çıkarabildiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Geçen seçimde 59 ilde almıştık. Bunun bir sorgulanması gerekmez mi? Neredeyse o illerin yarısını kaybetmiş durumdayız. O zaman bunun sorgulamasının yapılması gerekir. Seçimi kazanan bir iktidar partisi var ve oyunu artırarak bunu başarıyor. Bütün muhalefet partilerinin bunu aynı oranda düşünmesi ve kendilerini yenileyecek yapılanma programlarını uygulaması lazım. Bu gerçeğe görmeden siyaset yapamayız."