BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.423,36
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin danışmanıydı, AK Parti'nin vekili oldu

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun danışmanı, AK Parti'den milletvekili seçildi.

Abone ol

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun danışmanı İlknur Denizli, AK Parti'den milletvekili seçilerek Meclis'e girdi.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eski danışmanı İlknur Denizli'nin CHP'den aday olması bekleniyordu ancak Ak Parti'den İzmir aday adayı oldu. Eğilim yoklamasında aday seçilen Denizli ve dün yapılan genel seçimlerde de vekil seçildi.

İzmir'de Ak Parti'nin liberal kanadında yenilikçi yüz olarak ortaya çıkan İlknur Denizli, Ak Parti'yi niçin tercih ettiği ve kadınlar için neler yapabileceğini şu sözlerle dile getirdi:

"Kadınların sosyal hayatta ve iş hayatında daha çok yer alması için ilk başta erkeklerin el kaldırması lazım. Kadınlara, iş hayatındaki başarının sosyal hayatta da başarı getireceğine inanıyorum. Mecliste, kadınlar ve erkekler için aranan kriterlerin eşit olması lazım. Kadınlar tek başına kar tanesi gibidir; tek bir kar tanesi hemen erir ancak bir araya geldiğinde trafiği felç eder. Ben Ankara'ya trafiği felç etmek için gidiyorum. Ak Parti'yi seçme nedenim ise bu kentle derdim olduğu içindir."