BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.478,91
HABER /  GÜNCEL

Annesini ölümden böyle kurtardı

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Güllük beldesinde, kendisini iple asarak intihar etmek isteyen H.C'yi kızı böyle kurtardı

Abone ol

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Güllük beldesinde, kendini ağaca asarak intihar girişimde bulunan 45 yaşındaki H.C., 24 yaşındaki kızı Güzel Cura'nIn durumu fark etmesi sonucu son anda kurtarıldı.

Güzel Cura'nın yardım çığlıklarına koşan babası Mehmet Cura, eşinin kendisini astığı ipi kesti. İntihar girişiminin ardından olay yerinde kalbi duran H.C. ambulans ile hastaneye kaldırılırken yapılan müdahaleler ile kalbi yeniden çalıştırıldı.

Edinilen bilgiye göre, evli ve iki çocuk annesi H.C. , geçtiğimiz akşam saatlerinde kızı Güzel ve oğlu Ali ile bir süre zaman geçirdi. H. C. daha sonra içerde uyuyan eşi Mehmet C.'nin yanına gitti. Annesinin odaya giderken hareketlerinden şüphelenen genç kız bir süre sonra yatak odasına gittiğinde annesinin yatakta olmadığını gördü. Bunun üzerine odalarda annesini arayan Güzel Cura, ev kapısının açık olduğunu fark etti. Bahçeye çıkan genç kız, annesini dut ağacına asılı vaziyette buldu. Gördüğü manzara karşısında şok geçiren ve çığlık atmaya başlayan genç kızın yardımına evde uyuyan babası Mehmet Cura yetişti. Eşini dut ağacına asılı vaziyette gören Mehmet Cura, zaman kaybetmeden eşinin asılı bulunduğu ipi kesti. İpten kurtarılan H.C.'nin nefes almakta güçlük çektiğini gören aile sakinleri durumu hemen 112 İlk Yardım ekibine bildirdi. Olay yerine kısa sürede ulaşan ekipler intihar girişiminde bulunan H.C.'nin kalbinin durduğunu tespit ettiler ve genç kadını yeniden yaşama döndürmek için müdahalede bulundular. Ambulansa alınan H.C.'nin kalbi hastane yolunda tekrar çalıştırıldı. Ambulans ile Milas Özel İzan Hastanesine getirilen H.C., yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. H. C. 'nin bir süredir taksicilik yapan eşi Mehmet Cura ile aralarında bulunan ailevi sorunları nedeniyle intihar girişiminde bulunduğu iddia edilirken, olayla ilgili olarak jandarma soruşturma başlattı.