BIST 8.728
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.241,78
HABER /  GÜNCEL

Kayıp turistin cesedi bulundu

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, 6 gün önce kaldığı otelden, kiraladığı bisikletle gezintiye çıkan ve bir daha geri dönmeyen Hollandalı turist ölü bulundu

Abone ol

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, 6 gün önce kaldığı otelden, kiraladığı bisikletle gezintiye çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Hollandalı turist 54 yaşındaki Bartel Jacobus Koster'in, Armutalan Beldesi Turban Mevkii'ndeki ormanlık alanda cesedi bulundu. Çıktığı çam ağacından düşerek yaşamını yitirdiği sanılan Koster'in kesin ölüm nedeni, otopsi sonucunda belirlenecek.

Eşi 43 yaşındaki Maria Mireille Foes Koster ile Marmaris'e tatile gelen Hollandalı Bartel Jacobus Koster, geçen çarşamba günü kaldığı Karakaş Apart Otel'den bisiklet kiralayıp, gezintiye çıktı. Ancak, Koster'den bir daha haber alınamadı. Maria Mireille Foes Koster, eşinin dönmemesi üzerine durumu kendilerini getiren tur şirketi yetkililerine bildirdi. Eşinin hayatından endişe eden Koster, daha sonra tur şirketinin yetkilileri ile birlikte Çarşı Polis Merkezi'ne gidip, kayıp başvurusunda bulundu.

Koster, ülkesinde deniz mahsulleri ihracatı yapan bir fabrikada yönetici olan eşinin bisiklet tutkunu olduğunu, yola çıkarken İçmeler yönüne gideceğini anlattığını söyleyip, pasaportundaki fotoğrafını verdi. Kayıp Hollandalı'nın fotoğrafını çoğaltan polis, çevre ilçe ve beldeler de dahil olmak üzere işlek caddelere ve ekip otolarına astı.

20 kişilik bir ekip, Koster'in gidebileceği yerlerde arama yaptı. Ancak, bir sonuç alınamadı. Dördündüncü günün sonunda Siteler Mevkii'ndeki bir otel ile bisikleti kiraladığı işyerindeki güvenlik kameralarınca görütülendiği belirlendi. Bunun üzerine aramalar bu yönde yoğunlaştırıldı.

Dün, Muğla Sivil Savunma Müdürlüğü, Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Marmaris Avcılar Kulübü ve Jandarma'nın da katılımıyla 60 kişilik bir arama-kurma grubu oluşturuldu. Dört bir koldan bölgeye dağılan grup, Koster'in bulunması için bölgeyi taradı.

CESEDİ, ARAMA KÖPEĞİ 'CORSA' BULDU

Bugün saat 14.00 sıralarında Muğla Sivil Savunma Müdürlüğü'nün özel eğitimli 'Corsa' adlı arama kurtarma köpeği, Armutalan Beldesi Turban Mevkii'ndeki ormanlık alanda Koster'in cesedini buldu. Polis, olay yerindeki delilleri büyük bir titizlikle topladı. Bisikletinin 50 metre ilerisinde cesedi bulunan Koster'in, ayağında yara izleri bulunduğu ve yüksekten düşme sonucu öldüğü anlaşıldı. Koster'in yalın ayak tırmandığı çam ağacından altında kaya bulunan dikenli çalılıkların üzerine düşüp öldüğünün sanıldığı belirtildi. Koster'in cesedinin, savcının olay yerindeki incelemesinin ardından kesin ölüm nedeninin tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılacağı bildirildi. Koster'in eşinin de acı haberi alarak olay yerine geldiği öğrenildi. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.