BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,14
ALTIN 2.327,41
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Muharrem İnce'den çekil önerisi

Yalova'daki sonuçlar Muharrem İnce'yi pek memnun etti. Milletvekili İnce, bakın 12 Haziran'ı nasıl yorumladı?

Abone ol

Yalova'da partisinin Türkiye ortalamasının üstünde oy alan CHP'de Muharrem İnce, oyu düşük çıkan illerdeki milletvekili adaylarına siyaseti bırakma çağrısı yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''Türkiye ortalamasının 6,5 puan üzerindeyiz. Yalova olarak başarılıyız'' dedi.

İnce, parti binasında düzenlenen törende, gençlik kollarına üye olan 20 kişiye rozet taktı. Türkiye geneli seçim sonuçlarıyla ilgili olarak bir yorum yapmayacağını ifade eden İnce, Yalova'yı değerlendirdi.

Başarılı bir sonuç aldıklarını belirten İnce, ''Yalova'da oyumuzu yüzde 60'ın üzerinde artırdık. Türkiye ortalamasının 6,5 puan üzerindeyiz. Yalova olarak başarılıyız. AKP, Türkiye ortalamasının altında, biz üstündeyiz'' diye konuştu.

Hedefinin Türkiye ortalaması üzerinde oy almak olduğunu ve buna ulaştığını dile getiren İnce, şunları kaydetti:

''2002'de Türkiye ortalamasında bir oyla seçilmiştik. Daha sonra Türkiye ortalamasının 4 puan üzerinde bir oy aldık. Şimdi 7 puana yakın bir oyla seçiliyoruz. 'Türkiye ortalamasının altında bir oy alırsam siyaseti bırakırım' demiştim. O sözüm geçerli. Partide, belediye başkanlığına, milletvekilliğine aday olan arkadaşlarımızın böyle bir söz vermesini beklerim. Esas ölçü Türkiye ortalamasıdır. Türkiye ortalamasının altında aldığınızda partiye yük oluyorsunuz demektir. Parti sizi taşıyor demektir. Türkiye ortalamasının üzerinde oy alırsanız, partiye yük olmuyorsunuz demektir. Partiye yük olmadığımı düşünüyorum. Başarılı bir sonuç aldık. 2-0 dedik, ama 2'yi istemeyen 1'i alamaz.''