BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.437,09
HABER /  POLİTİKA

Merkez Parti liderinden erken seçim eleştirisi

Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, uzlaşma kültüründen yoksun siyasi parti liderlerinin ülkeyi, olumsuzluklar içinde olduğu bir dönemde seçime götürdüğünü belirtti

Abone ol

Erken seçim kararının resmi gazetede yayınlanmasının ardından açıklama yapan Merkez Parti Lideri, "Bir koalisyon bile oluşmadı. Ekonomi battı. İstirar gitti. Analar ağlıyor. Ülke Suriye'ye benzedi. Bu halde nasıl seçim yapacaksınız? Halkın yüzüne nasıl bakacaksınız? Nasıl oy isteyeceksiniz? Bunların ar damarı çatlamış" ifadelerine yer verdi.

BU PARTİLERDEN MİLLETE HAYIR GELMEZ 

AK Parti başta olmak üzere bütün partilerin her şeyi kendi siyasetlerine göre düşündüğünü kaydeden Karslı, "En başından beri söyledik. Bu partilerden millete bir hayır gelmez. Ekonomik, siyasi ve güvenlik yönünden çıkmazdayken nasıl bir cesaret ve özgüvenle ülkeyi seçime götürüyorlar anlamak mümkün değil. Bu şartlarda ne seçeceğiz, niye seçeceğiz, milllete ne anlatacağız bilen varsa anlatsın dinleyelim" diye konuştu. Karslı, Cumhurbaşkanı ve hükumetin beraber olmak üzere istifa etmesi gerektiğini ifade ederek, gelişmiş demokrasilerde şimdiye kadar istifa gerektiren yüzlerce sebep olduğunu aktardı.

BUNLARIN AR DAMARI ÇATLAMIŞ 

Karslı eleştirilerine şöyle devam etti: "Memlekette ölçü, hukuk, vicdan kalmadı. Hergün ateş bir ailenin ocağına düşüyor, siyasilerse bunların üzerinden insafsızca konuşuyor. Bunların insafı ve vicdanı varsa bu siyasi oyunları bırakıp bir an önce memleketi rahatlatmak için istifa etmelidirler. Ya Meclis'teki diğer partiler onlar farksız mı? MHP yetkilileri sadece konuşuyor fakat bu olayların Meclis vasıtası ile araştırılmasını AKP ile beraber reddetti. Acaba bunun izahı da var mı? MHP nasıl seçmeden oy isteyecek? Peki seçimden önce barış partisi seçimden sonra gangster partisi olan HDP nasıl oy isteyecek? Güneydoğu'da devletin imkanlarıyla asfaltı kazıp mayın döşeyen ve ustaca asfaltı tekrar kapatan, bin 300 metre kablo döşeyip onu uzaktan patlatacak sistemi PKK'ya sağlayarak askerlerimizi katledenler çıkıp nasıl oy isteyecekler? Bırakın oy istemeyi ülke yangın yeriyken özellikle Meclis'teki partilerin millete bakacak yüzü kalmamıştır. Herhalde bunların ar damarı çatlamış. Bundan sonra her türlü rezaleti işleyebilirler."