BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.430,83
HABER /  GÜNCEL

Türkeş'in kararından sonra Davutoğlu...Bomba kulis

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul ederek eleştri oklarının hedefi olan Tuğrul Türkeş hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı.

Abone ol

MHP'de yaşanan Tuğrul Türkeş depremini köşesine taşıyan Serpil Çevikcan çok tartışılacak bir iddia ortaya attı. Ankara kulislerinde dolaşan bir iddiaya göre Davutoğlu, Türkeş'i Başbakan Yardımcısı yapacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Geçici Bakanlar Kurulu’nda yer alması için teklif götürdüğü 3 MHP’liden biri olan Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in söz konusu teklifi kabul etmesi sonucu hakkında partiden ihraç kararı çıkarılan Türkeş, Başbakan Yardımcısı mı olacak?

İşte Milliyet'ten Serpil Çevikcan'ın yazısının o kısmı...

Çok büyük bir ‘rahatlama’

Ve nihayet, 7 Haziran gecesinden itibaren Bahçeli’nin, “istemezük” tavrının Türkeş tarafından eleştirildiği bilgisi kulislere yansıyordu. Bu gerekçeler alt alta sıralandığında, parti yönetimiyle gönül bağı epeydir kopuk olan bir Türkeş tablosu ortaya çıkıyor.

Türkeş’in verdiği kararın Ak Parti, özellikle de Başbakan Davutoğlu cephesinde çok büyük bir “rahatlama” yarattığına kuşku yok. Dün temas ettiğim kaynakların cümlelerinde de bu rahatlamanın izleri vardı.

Terör olaylarının ateşinin tavan yaptığı bir dönemde seçime giderken, Ak Parti ile HDP’nin başbaşa kalacağı bir seçim hükümeti tablosuna bir MHP’linin, üstelik soyadı Türkeş olan bir ismin dahil olması kuşkusuz siyaseten önemli bir manevra sağlayacak. Dün konuştuğum bir isim, “Şimdi seçim meydanlarında MHP’de bazı sorulara cevap vermek zorunda kalacak” ifadesini kullandı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI MI OLACAK?

Türkeş’in partiden ihracı için hemen düğmeye basıldı. Muhtemelen MHP tarihinin en kısa süreli ihraç sürecine tanıklık edeceğiz. Bu noktada, MHP’den ihraç edilen ve Meclis’te bağımsız konumuna geçecek olan Türkeş’in siyasi kariyerinin nasıl bir yol haritası izleyeceği soru işareti. Dün bu soruyu yönelttiğim bir kaynağın verdiği şu yanıt önemliydi:

Türkeş’in bu kararından sonra Davutoğlu kendisini yalnız bırakmaz.”
Türkeş’in seçim hükümetinde Başbakan Yardımcılığına getirilmesi bekleniyor. Türkeş’in bundan sonra alacağı siyasi riskleri hep birlikte izleyeceğiz.