BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.442,01
HABER /  POLİTİKA

Melih Gökçekin KÖŞK TAHMİNİ

Gökçek, kendisine yakıştırılan Ak Parti liderliği ve Köşk hakkında açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olur mu? Erdoğan'dan sonra Başbakan kim olur? Bu iki soruya Melih Gökçek cevap verdi.


Ankara bugünlerde, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde nasıl bir tavır alacağını tartıştığı kadar, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "pozisyonunu" da tartışıyor. ATV Ankara Temsilcisi Tûba Atav, Gökçek'le hem kendisine yakıştırılan "AK parti liderliği" konusunu hem de oğlu Osman Gökçek'in siyasete ilişkin yaklaşımlarını konuştu:

* T.A.: "Erdoğan Çankaya'ya çıktığı zaman yerine Melih Gökçek geçecek" deniliyor, siz ne diyorsunuz?

M.G.: Sayın Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa, AK Parti'nin Genel Başkan'ı yüzde 99.9 Abdullah Gül'dür. Benim de gönlüm, desteğim Gül'den yanadır.

* T.A.: Size böyle bir teklif gelse kabul etmeyecek misiniz?

M.G.: Ne olursa olsun Gül'dür. Teklif gelse de gelmese de ben böyle bir şey düşünmüyorum.

* T.A.: İstanbul'a başkan olmayı düşündünüz mü?

M.G.: Hayır. İstanbul'u düzeltecek olan kişinin en az 15 yıl orada belediye başkanlığı yapması lazım.

* T.A.: Oğlunuzu da belediye başkanlığına ısındırdığınız söyleniyor. Keçiören Belediye Başkanlığı'na aday olacağı konuşuluyor...

M.G.: Oğlum, siyasete çok yakın bir delikanlı. İçinden geliyor, yani benim zorlamamla olacak iş değil. Elbette ben destek oluyorum ama asıl kendisi çok istiyor. Çok hareketli, iyi donanımlı bir genç. Oğlumun istikbalde Türkiye'de bir yerlere geleceğine, bir şeyler yapacağına inanıyorum. Oğlum da buna inanıyor. Belediye başkanlığından başlamak istiyor, inşallah başlar. Ben de sevinirim.

* T.A.: Baba büyükşehir, oğul ilçe başkanı mı olacak?

M.G.: Hemen dedikodu yapılmaya başlanıyor; işte "Bu veliahtlık mı da babadan oğula geçiyor" diyorlar. Bir insanı babası da istese, kim isterse istesin siyaset yürümez. Babayla yürüyecek olan siyaset ancak bir dönem yürür. Bakın rahmetli Özal'ın oğluna. Ancak bir dönem yantı bu işi. Oğlum babasının adıyla bir dönem siyaset yapacaksa, yapmasın. Ama ben oğlumun Türkiye'de çok ciddi makamlara geleceğine eminim. Bunu başaracak bir yeteneği de var, ufku olan bir genç. Oğlumla birlikte belediye başkanlığı yapmayı, hem partim hem vatandaşım uygun görse de Allah bize nasip etsin!