BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.444,33
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Melih Gökçek Ankara kararına ne dedi?

Melih Gökçek YSK'nın verdiği ret kararını internethaber.com'dan öğrendi. Gökçek'in ilk sözü 'adalet yerini buldu" şeklinde oldu.

Abone ol

İNTERNET HABER (ÖZEL İÇERİK) - Yüksek Seçim Kurulu'ndan çıkan flaş karar sonrası Melih Gökçek internethaber.com'a konuştu.

YSK'nın verdiği ret kararını yorumlayan Gökçek, "Adalet yerini buldu".

Yüksek Seçim Kurulu bugün CHP'nin Ankara seçimlerin iptali istemiyle yaptığı başvuruyu görüştü. CHP için kötü haber gelirken YSK kararı ile seçimin galibi Melih Gökçek oldu.

Karar sonrası internethaber.com'a açıklama yapan Melih Gökçek, "Adalet yerini buldu. Allaha hamdolsun! Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Dualarını esirgemeyenler sağolsun. Ankara daha güzel hizmetlere sahne olacak. Başbakan Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye çok güzel günler yaşayacak. Hayırlı uğur olsun" dedi.

ANAYASA MAHKEMESİNE GİDİLİR Mİ?

Mansur Yavaş kararı Anayasa Mahkemesine taşıyabileceğini açıklamıştı. Peki Yavaş böyle bir adım atarsa ne olur?

Melih Gökçek'e göre YSK kararlarında Anayasa Mahkemesine gidilemez. Gökçek, "Bu kararın Anayasa Mahkemesine itirazı yapılamaz. Çünkü YSK, Cumhurbaşkanı ve YAŞ kararları Anayasa Mahkemesine taşınamıyor. Kanunun kesin emri var." dedi.

Melih Gökçek rakibi Mansur Yavaş için de "Keşke bir planı olsaydı. Bir tane planı yoktu. Olsaydı değerlendirirdim ama yok" dedi.