BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Görmez gerçeği! Neden gidiyor nereyi istiyor?

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Görmez'in başkanlıktan ayrılmak istediğini söylemişti. Yerine gelecek isim de belli. Peki Mehmet Görmez neden ayrılmak istiyor?

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in görevden alındığı söylentisi ile başlayan gelişmeler gözlerin ona çevrilmesine sebep oldu. Peki neler oluyor? Mehmet Görmez neden Diyanet İşleri Başkanlığını bırakmak istiyor, hangi göreve talip?

Haftaya damgasını vuran olayın perde arkası bilgilerine göre Mehmet Görmez önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Görmez geçen hafta gerçekleşen bu buluşmada 'emekliliğini' istedi. Başbakan Binali Yıldırım ile de görüşen Mehmet Görmez, mevzuyu ona da açtı.

MEHMET GÖRMEZ'E İKİ YENİ GÖREV İDDİASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Görmez'in yeni bir görev istediğini söylemişti. O açıklamadan sonra herkesin merak ettiği yeni görev olayının perde arkası da ortaya çıktı. 7 yıl Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı, 7 yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı görevini üstlenen Mehmet Görmez'in adının geçtiği 2 görev var.

Biri Mehmet Görmez’in DEAŞ, Boko Haram, FETÖ gibi İslam imajına zarar veren terör örgütlerine karşı dünyaya gerçek İslam’ı anlatmaya yönelik hazırlanacak bir yurtdışı görevinin başına getirilecek olması. Diğer görev ise Mehmet Görmez’in İstanbul’da kurulacak ve Türkçe, Arapça, İngilizce eğitim verecek bir İslam Üniversitesi’nin kurucu rektörü olması.

Mehmet Görmez'in yerine Emin Aşıkkutlu
Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden ayrılma hazırlığında olan Mehmet Görmez'in yerine gelecek isim de belli. Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu'nun yeni diyanet işleri başkanı olacağı söyleniyor. Aşıkkutlu'yu isteyenin ise Erdoğan olduğu kulislere yansıyan bilgiler arasında. İddiaya göre Emin Aşıkkutlu'nun atamasına ilişkin kararname hazırlandı. Yakın zamanda Diyanet'teki değişikliğin duyurulması bekleniyor.

Erdoğan'dan şaşırtan Mehmet Görmez açıklaması

Emin Aşıkkutlu aslen nereli kimdir Diyanet iddiası!

Mehmet Görmez nereli eşi Hatice Kübra kimdir? Meğer karısı...