BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,06
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan şaşırtan Mehmet Görmez açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in görevden alındığı iddiaları üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yapmıştı. Erdoğan'dan yeni bir açıklama daha geldi. Bu kez dedikleri şaşırttı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in 'görevden ayrılma' isteğini Katar dönüşünde açıklamıştı. Erdoğan'a bugün TBMM'deki grup toplantısına gelişinde yeniden bu konu soruldu.

Bir gazeteci Erdoğan'a, "Diyanet İşleri Başkanı ile ilgili dün kurduğunuz cümleler çokça tartışılıyor. Bir açıklamanız olacak mı?" şeklinde soru yöneltti. Erdoğan da bu soruya "Zaten tartışılması için öyle kurdum" cevabını verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in görevden alındığı iddiaları vardı. Hatta iddiaya göre yerine gelecek isim bile belli.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Mehmet Görmez bombası! Diyanet İşleri Başkanı görevden alındı mı?

Körfez ziyaretinin ardından yurda dönüşünde Esenboğa Havalimanı'ndaki basın toplantısında, 'Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in görevinden ayrıldığına' yönelik iddialar sorulan Erdoğan şu yanıtı vermişti;

-"Şu anda henüz böyle atılmış bir adım söz konusu değil. Fakat geleceğe yönelik Sayın Başkan'ın bu noktada farklı bir görevle devam şeklinde bir arzusu, talebi söz konusu. Bu da tabii, Sayın Başbakan ile görüşmek, değerlendirmek suretiyle verilecek bir karardır. Ama henüz Sayın Başkan görevinin başındadır. Ne görevden almak ne istifa, böyle bir şey söz konusu değildir" .

Mehmet Görmez nereli eşi Hatice Kübra kimdir? Meğer karısı...