BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Görmez nereli eşi Hatice Kübra kimdir? Meğer karısı...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in görevden alınacağı iddiaları gözlerin ona dönmesine sebep oldu. Peki kimdir Mehmet Görmez, aslen nereli, eşi Hatice Kübra Görmez ve çocukları hakkında özel bilgiler.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez aslen Gaziantep'li. Eşi Hatice Kübra Görmez'in de bir dönem İlahiyat Fakültesi'nde hocalığını yapmış. Peki kimdir Mehmet Görmez, hangi okuldan mezun, kaç çocuğu var? İşte Mehmet Görmez ve karısı Hatice Görmez hakkında bilinmeyenler;

2010 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı görevine getirilen Prof. Dr. Mehmet Görmez 17. Diyanet İşleri Başkanıdır. 1959 yılında doğan Mehmet Görmez'ın memleketi Gaziantep'in Nizip ilçesidir. İlkokulu Nizip'te okuyan Mehmet Görmez, orta ve lise eğitimini Gaziantep İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1983 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek öğrenime başlayan Mehmet Görmez aynı dönemde Ankara'nın değişik semtlerinde imam-hatiplik ve vaizlik yaptı.

1987 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek öğrenimini tamamlayıp Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalında yüksek lisans yapan Mehmet Görmez, 1988 yılında bir yıl süreyle Milli Eğitim Bakanlığının tahsis ettiği bursla Kahire Üniversitesinde inceleme ve araştırmalarda bulundu. 1990 yılında yüksek lisansını tamamlayan Mehmet Görmez,1994 yılında da doktorasını verdi. 1997-1998 yıllarında inceleme ve araştırmalar yapmak üzere İngiltere'de bulunan Mehmet Görmez, 1998 yılında yardımcı doçent, 1999 yılında doçent, 2006 yılında da profesör oldu.

2001-2003 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinde dersler veren Mehmet Görmez, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi iken 2003 tarihinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ali Bardakoğlu'nun yerine 11 Kasım 2010 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı olarak atandı.

Mehmet Görmez'in eşi Hatice Kübra Görmez'in hocası
Yayınlanmış birçok eseri bulunan Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hatice Kübra Görmez ile evli ve üç çocuk babası olup Arapça ve İngilizce bilmektedir. Mehmet Görmez'in karısı Hatice Kübra Görmez evlendikten sonra ara verdiği eğitimine yıllar sonra geri dönmüş bir ilahiyatçı. Bir dönem eşi Mehmet Görmez onun hocalığını da yapmış. Mehmet Görmez'in Diyanet İşleri Başkanlığı döneminde eşi Hatice Görmez de yardım çalışmaları ile dikkat çekti.