BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  POLİTİKA

İşte Erdoğan'ın Temmuz sıcağında yün yelek giymesinin nedeni!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'da uçakta çekilen fotoğraflarında giydiği yün yelek tartışma konusu olmuştu. Hürriyet gazetesi yazarı Gülse Birsel Erdoğan'ın yün yelek giymesinin sırrını bugünkü köşesinden yazdı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz'da özel uçağında çekilen bir fotoğrafta kalın bir yün yelekle görünüyordu. Erdoğan'ın bu fotoğrafı 'Temmuz sıcağında neden yün yelek giyiyor' tartışmalarını başlatmıştı. Tartışmaya katılanların büyük bir kısmı Erdoğan'ın güvenlik gerekçesiyle yelek giydiğini, yün yeleğin aslında kurşun geçirmez özellikte olduğunu söylemişti. 

Erdoğan'ın yün yeleğiyle ilgili son fikir Hürriyet gazetesi yazarı Gülse Birsel'den geldi. Birsel bugünkü köşesinden 'Yün yeleğin sırrını açıklıyorum' dedi ve şunları yazdı:

"Cumhurbaşkanı niye temmuz ayında yün yelek giymiş. Yelek kurşun geçirmez miymiş? Yoksa Cumhurbaşkanı rahatsız mıymış? Okunmuş yelek miymiş? Bu işin sırrı neymiş?

Kendimden yola çıkarak o sırrı açıklıyorum şimdi size. Uzun boyluların omurgaları ikide bir sorun çıkarır. Hele düzenli spor, esneme filan yapmıyorsan ya boynun ya sırtın ya belin ağrır, ikide bir tutulur. Boynunda, belinde sorun olan-olmayan çok az kişi bilir ama bu derdin temel çaresi yündür! Evet kardeşim, ama yüzde yüz yün olacak, katıksız. Kas gevşetici al, masaj yaptır, şu bu, hiçbiri yün kadar rahat ettirmez.

Kadim bilgidir bu. Garip bir malzemedir gerçek yün. Aslında yazın bile terletmez. Nemi emer, sonra dışarı atar, kası sürekli aynı ısıda tutar ve derecesi kontrollü bir yakı yapıştırmışsın gibi gevşetir. İyi doktorlar diğer tedavilerin yanı sıra omurga çevresinde ağrıyan kasa ısıtıcı krem sürdürtür, ardından “Yüzde yüz yün kazak veya yün atlet giyin” tavsiyesi verirler. “Yün yatak, yün bel korsesi kullanın” derler hatta. Gerçek yün bulabilirseniz deneyin, inanamayacaksınız.

Benim yün yelek konusunda teorim budur, teşhisim bel veya sırt ağrısıdır."