BIST 10.336
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.461,94

Medyadır, siyasettir nankör olan, halk değil!

Söz, Erdoğan'ın sözlerine benzese de, sokaktaki eylem bunu doğruluyor. İki taş parçası doğru, ama siz gelin bunu bir de bölge insanına sorun.

Marmaray'ı yazmayacağım bugün, "Bunların Marmaray'ına binmem" diyecek kadar körelmiş kimi kalem erbabının yaptıkları, yazdıkları umurumda değil. AK Parti iktidarı döneminde yapıldı diye, Marmaray'ın duvarlarına tükürüp hatıra fotoğrafı çektiren soytarılarla da işim olmaz.

Yollara döşenen iki taş parçasının Anadolu insanı için ne kadar kıymetli olduğunu anlatacağım size.  "Yol istemiyorum" diyecek kadar pervasızlaşan insancıkların azıcık utanması için, Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde yapılan ufacık bir hizmeti aktaracağım size.

Aradaki farkı görmeniz için!

*

Vefalıdır ülkemin insanı...

Kadirşinastır...

İtmez yapılanı elinin tersiyle...

Yapana da, sebep olana da duacıdır her daim...

Yokluğu, yoksulluğu bilir çünkü... 

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde yaşayanlar için Marmaray kadar kiymetli parke taşlar döşeniyor yollara. Dozer gürültüsü arasında ortaokul öğretmenimin (Bahri Hoca) sesini zor duyuyorum:

- Tuzluca'ya Cumhuriyet tarihinde böyle bir hizmet gelmedi.


Söz, Erdoğan'ın sözlerine benzese de, sokaktaki eylem bunu doğruluyor. İki taş parçası doğru, ama siz gelin bunu bir de bölge insanına sorun. 

Onlar için ne kadar kıymetli bir bilseniz!

- Ne olmuş Hocam, nedir yapılan hizmet? 

- Görmüyor musun evlat?

Tuzluca'da AK Parti iktidarda. Ahmet Sait Türkan, babası Emin Türkan'ın koltuğunda oturuyor. Kerpiç evlerin yerine medeniyete uzak olmayan evler yaptırmış TOKİ marifetiyle. Yıkılmaya yüz tutan caminin yerine bir de cami yaptırmış.



Hepsi bu mu?

Tuzluca'nın çehresini değiştiren üç beş proje yetiyor.

Başka bir şey istemiyor Tuzluca halkı.

- Başkandan memnun musunuz hocam?

- Çok... Allah ondan razı olsun!

Iğdır'a BDP hakim. Kağızman'da BDP'li başkan işbaşında. Tuzluca'da ise AK Parti iktidar. Ahmet Sait Türkan istese, ölene kadar Tuzluca'da belediye başkanı olarak kalır. Halk onu seviyor. Ama AK Parti Iğdır İl ve Tuzluca ilçe teşkilatının sevgisine mazhar olamamış henüz.

Ankara'nın kirli siyaseti buraya da sirayet etmiş...

Ahmet Sait Türkan'ın karşısına amcasının oğlunu dikmişler.

Niye?

5 yıl boyunca biat etmedi diye...

Diz çökmedi diye...

Vefa yetmiyor, halk takdir ediyor ama siyasetin nankörlüğü daha ağır basıyor.

Hal böyle olunca, AK Parti'nin elinde olan Tuzluca'yı, AK Parti Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş kendi eliyle, BDP'ye teslim etti. Hem de seçimlere daha 4 ay varken.

Ahmet Sait Türkan'a adaylık başvurusu yaptırmadılar çünkü.