BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Maltepe Belediyesi hızır gibi

Geçirdiği trafik kazası sonucu yatalak olan Özgür Akbal’ın imdadına Maltepe Belediyesi yetişti.

Abone ol

2.5 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu yatalak olan ve yatağa mahkum olarak yaşayan 24 yaşındaki Özgür Akbal’ın imdadına Maltepe Belediyesi yetişti. Ailesinin yataktan kaldırmakta zorlandığı Özgür’e Belediye Başkanı Fikri Köse tarafından ‘ yatak asansörü ‘ hediye edildi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Mali Müşavirlik Bölümü’nü bitirdikten sonra Sultanbeyli’de bir inşaat firmasında muhasebeci olara işe başlayan 24 yaşındaki Özgür Akbal’ın hayatı 2.5 yıl önce meydana gelen bir trafik kazası sonucu karardı. İş yerine ait otomobil ile arkadaşlarını evlerine bırakmak için yola çıkan Özgür’ün kullandığı otomobile karşı yönden gelen ve ters şeride giren bir otomobil hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobilden dışarıya fırlayan Özgür Akbal ağır şekilde yaralandı.

10 gün sonra alacağı üniversite diplomasının hayallerini kurarken talihsiz bir kaza geçiren Özgür, aylarca hastanede komada kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kazandı. Vücudunda ve başında büyük hasar oluşan ve yatağa mahkum olarak hayatını sürdürmeye başlayan Özgür’ün yapılan fizik tedaviye olumlu cevap vermesi üzerine ailesi, kucaklarına aldıkları talihsiz genci koltuğa oturtup televizyon izletmeye dahi başladı.

Anne Ayşe ve baba Ramazan Ali Akbal’ın bir bebek gibi özenle baktıkları biricik oğulları Özgür’ü, yataktan kaldırmakta zorlanmaları üzerine, Akbal ailesi, Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse’den yardım istedi. Başkan Köse, Almanya’dan getirttiği ‘ yatak asansörünü ‘ Özgür’e hediye etti. Biricik oğlunu yataktan kaldırmakta zorlandığını söyleyen Ayşe Akbal, “ bu hasta asansörü sayesinde hayatımız kolaylaştı. Şimdi oğlumu rahatlıkla kaldırıp koltuğa oturtuyorum. Hatta evin içerisinde bile dolaştırıyorum ” diye konuştu.

Her insanın potansiyel birer özürlü adayı olduğunu belirten Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse ise, “ Bu yavrumuz da bizler gibi sağlam bir insandı. Fakat bir trafik kazası sonucu bu duruma düştü. Ailesi bize hasta asansörüne ihtiyaçları olduğunu söyleyince biz de seve seve yardımlarına koştuk. Bizler şu an sağlıklıyız ama sokağa çıkınca hiç kimse böyle bir kaza geçirmeyeceğimizin garantisini veremez. Elimizden geldiğince bu tür yardımlarda bulunmalıyız.

Çünkü hepimiz potansiyel birer özürlü adayıyız “ şeklinde konuştu. Başkan Fikri Köse, Özgür’ün yattığı yatağın taşların üzerine konulduğunu görünce, Akbal ailesine bir hasta yatağı sözü de verdi.