BIST 10.557
DOLAR 32,15
EURO 35,14
ALTIN 2.431,77
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Konutta yeni dönem

"Önce Otur Sonra Öde" modelinde daire satın alanlar bir yıl boyunca hiçbir ödeme yapmayacak .

Abone ol
İstanbul Halkalı'da inşaatı devam eden Avrupa Konutları'nın başlattığı "Önce Otur Sonra Öde" modelinde daire satın alanlar bir yıl boyunca hiçbir ödeme yapmayacak

ÖZSAYA İnşaat ve GÜN-ER İnşaat ortak girişimiyle İstanbul Halkalı'da inşaatı devam eden Avrupa Konutları, Türkiye'yi "Önce Otur Sonra Öde" sistemiyle tanıştırdı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle yapılan ve fiyatları 200 bin YTL'den başlayan "Avrupa Konutları" bin 368 daireden oluşuyor. Konutlar daha çok orta ve üst gelir grubuna hitap ediyor.

Avrupa Konutları Pazarlama Koordinatörü Ediz Giray, 2005 yılında başlayan projenin teslim tarihinin iki kez öne alındığını ve konutların Ağustos 2006'da teslim edileceğini belirterek, ilk etap satışlarda daire alanların dolar bazında net yüzde 35 kâr elde ettiklerini söyledi.

Önce otur sonra öde sistemiyle ilgili bilgi veren Giray, modelde alıcının üzerine yük olan kredi maliyetlerinin ortadan kaldırılmasının, masrafsız ve komisyonsuz kredi uygulaması söz konusu olacağını kaydetti. Buna göre alıcı beğendiği dairenin sadece yüzde 15'ini peşin verecek, kredi geri ödemesine ise satın aldığı tarihten 1 yıl sonra başlayacak. Bu arada başka hiçbir ödeme yapma zorunluluğu olmayacak. Alıcı 30 Ağustos 2006 tarihinden sonra da evine taşınabilecek. İsteyen alıcı yine bir yıl sonra başlamak kaydıyla 48 ay vadeyle yine aynı bankadan dekorasyon kredisi kullanabilecek. Ödemeye başladığı süre içerisinde konut sahibi işsisz kalıp ödeme güçlüğüne düşerse, iş bulana kadar 6 ay süreyle yeni bir ödemesiz süre devam edebilecek. Ayrıca bu kredi modelinde kefil ya da ilave bir gayrimenkul ipoteği istenmeyecek.

Teslim tarihi öne çekildi

Giray'ın verdiği bilgilere göre, projenin resmi teslim tarihi 12 Nisan 2007 olmasına rağmen önce 2006 Aralık ayına, şimdi de Ağustos ayına çekildi. Deprem ve site güvenliğinin de öne çıktığı Avrupa Konutları'nda her bloğun altında 3 adet ayrı sondaj yapıldı. Tünel kalıp ve radye temel uygulaması yapıldı. Atatürk Havalimanı ile olimpiyat stadının tam ortasında ulaşımın çok kolay olduğu bir lokasyonda olan projenin hemen önünde yeni metro çalışması var. 2008'de fiili olarak başlayacak metro ile ulaşım problemi tamamen çözülecek. Toplam 1368 konutun yer aldığı, yüzde 87'sinin yeşil alan olarak oluştuğu, 1+1'den 4+1 daire seçeneklerinin bulunduğu projede spor komleksleri, yüzme havuzları, tenis kortu, voleybol ve basketbol sahaları, kafeteryalar, market, güzellik merkezi bulunuyor.