BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  POLİTİKA

Kurtulmuş'tan kritik 'ittifak' açıklaması

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, seçimlere kısa bir süre kala ittifak ihtimaline yeşil ışık yaktı

Abone ol

Seçime girecek siyasi partilerin aday listelerini hazırlama çalışmalarında sona yaklaşılırken, binlerce aday adayının heyecanlı bekleyiş sürerken, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'tan seçim ittifakı için 'yeşil ışık' geldi. Kurtulmuş, "Referandumda "evet" diyen partilerin ittifak yapmaları taleplerini değerlendiren Numan Kurtulmuş, listelerin açıklanmasına 4 gün kala millet için varız" dedi.

Önümüzdeki pazartesi günü Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmesi gereken listeler şekillendirilirken bir yandan da ittifak görüşmeleri yapılıyor. SP, DP ve TP'nin görüşmelerinden şimdiye kadar bir sonuç elde edilmezken, konuşulan bir başka formül ise 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa değişikliğine ilişkin referandum öncesinde ortaya çıkan "Evet Cephesi" ile seçime gitmek.

Referandum kampanyasında AK Parti ile birlikte 'evet' yönünde çalışma yapan Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, DP kurmaylarından Süleyman Soylu gibi isimlerin içinde yer alacağı bir "evet cephesi"nin oluşabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Akit'e konuşan Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, bu kritik konunun yanı sıra Has Parti'nin aday çalışması hazırlıkları, partinin ortaya koyacağı aday profili, meydanlarda ortaya koyacağı projeleri ve Türkiye ile dünyadaki gelişmeleri de Kurtulmuş anlattı.

TÜRKİYE İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

Kurtulmuş, referandum da 'Evet cephesi'nin genel seçimlerde bu seçimde bir araya gelmesi durumunda 367 milletvekili çıkarabileceği yönündeki görüşlerin hatırlatılması üzerine şunları şöyledi:

"Bu tür düşünceler ortaya çıkıyor. Ancak bizim tavrımız çok açık. Türkiye'nin demokratikleşmesi, Türkiye'de eşit ve özgür yurttaşlığa dayalı siyasi ve hukuki reform sürecinin başlatılması konusunda üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazırız. Çünkü milletin bize verdiği, daha doğrusu siyasete yüklediği en temel görevlerden birisi budur. Yeni bir Anayasa, yeni bir siyasal sistem, özgürlükleri esas alan bir anlayış için, her türlü mutabakat için hiçbir kapris içerisinde olmadan üzerimize düşeni yaparız."