BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Ertuğrul Özkök'ün 16 yıllık 'Gülen' sırrı!

Tarih 21 Ocak 1995... Nuriye Akman ani bir kararla ayrılıyor... Sonrasında neler mi oluyor?

Abone ol

Ertuğrul Özkök bugün 16 yıllık bir sırrını paylaşıyor. Sırrın merkezinde Fethullah Gülen var... Yıl 1995... Nuriye Akman, Fethullah Gülen ile röportaj yapacak...

Başvurular yapılıyor, röportaj için olumlu yanıt alınıyor ancak Hürriyet bir sürpriz yaşıyor... Nuriye Akman istifa ediyor. İşte Ertuğrul Özkök'ün sırrı bu konuda... Hürriyet'te o dönem 6 gün süren Gülen röportajı yayınlanıyor.

Ama röportajı yapan kişinin ismi gizliniyor... Sanırız anlamışsınızdır... O gizli isim Ertuğrul Özkök... Şöyle anlatıyor Gülen ile yaptığı röportajı:

"21 Ocak 1995 günü İzmir'in Karabağlar semtindeki o evde karşılaştığım insanın, 16 yıl sonra Türkiye'nin en tartışılan ismi haline geleceğini aklımdan geçirmiyordum. Ama içimdeki ses bana, "onunla mutlaka konuşmam gerektiğini" söylüyordu." Bugün geriye baktığımda aklımda kalan en önemli şey, o görüşmede bana sözü edilen bir "istihbarattı".

GÜLEN'İN SÖYLEMEDİĞİ İSTİHBARAT

(...) Gülen'le İzmir'in Karabağlar semtinde, iki katlı bir evde görüştüm. Evde son derece terbiyeli genç insanlar vardı. Alçak bir divanın üzerine oturdu ve uzun bir söyleşi yaptık'.
O gün bana, kendisine ulaşan bir "istihbarattan" söz etmişti.

Konu Türkiye'de Sünni-Alevi gerginliğiydi. Bu kutuplaşmanın "PKK'dan bile büyük bir tehlike olduğunu" belirterek aynen şunu söylemişti: "Geçenlerde bir yerde birisi bana istihbar ettiği bir şeyi intikal ettirmişti. Müsaade ederseniz bunları tahsis ettirmeyeceğim."
(...)

TÜYLERİMİ DİKEN DİKEN EDEN İSTİHBARAT

Aradan 16 yıl geçti.
Gülen'e iletilen istihbaratın ne olduğunu hâlâ öğrenemedim.
Aynı konuda 1990'lı yılların ikinci yarısında bana da ulaşan bir "istihbarat" vardı ki, tüylerimi diken diken etmişti.
Bu konu, "Devletin gizli anayasası" denilen belgede yer alan bir maddeydi. O belgeyi Türk basınında ilk defa biz yayımlamıştık. Ama o maddeyi sansürlemiştim. Dilim hâlâ onu anlatmaya gitmiyor.
Zaman zaman komplo teorisine esir olan yanım dürter.
Acaba "Gülen'e gelen bilgiyle, bana gelen aynı şeyler miydi?"

Yazının devamı için