BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.433,74
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu için CHPye 4 yeni üye

Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğuna oturmasından sonra gözler şimdi de Parti Meclisi seçiminde...

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
Deniz Baykal’ın istifası ile boşalan CHP Genel Başkanlığı koltuğuna Kemal Kılıçdaroğlu'nun oturmasından sonra gözler Parti Meclisi seçiminde. Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle son MYK toplantısında dışarıdan 4 isim CHP üyesi yapıldı.

80 kişilik Parti Meclis’nin yüzde 80-90’lar oranında değişmesine kesin gözüyle bakılıyor. Büyük ölçüde CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın belirlemesi beklenen listede Kılıçdaroğlu’nun da izi olacak.

Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi’nde görev almasını istediği bazı isimler parti üyesi olmadığı için sıkıntı oluyordu. Tüzüğün 12. maddesinde Merkez Yönetim Kurulu’na “parti yararı açısından doğrudan asil üyeliğe kabul” yetkisi veriliyor. Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle Kurultay’dan önce toplanan son MYK’da bu isimler parti üyesi yapıldı.

CHP'NİN YENİ 4 ÜYESİ

Kılıçdaroğlu’nun isteği ile dışarıdan 4 kişi CHP üyesi oldu. Daha önce Deniz Baykal’a karşı genel başkanlık için adı geçen Anayasa Hukukçusu Süheyl Batum, eski Çalışma Bakanı ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nihat Matkap, ODTÜ Öğretim Üyesi Sosyolog Sencer Ayata ile Sky Türk’te Aykırı Sorular programını yapan Enver Aysever CHP üyesi yapılarak Parti Meclisi’ne girmenin yolunu açtılar.

KONUŞULAN DİĞER İSİMLER

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını hazırlayan ekipte olan eski CHP milletvekili Yakup Kepenek, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, 29 Mart seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter adayı olan mimar Prof. Dr. Alper Ünlü'nün de Parti Meclisi'ne gireceği konuşuluyor.

Bunların yanı sıra Prof. Dr. Haluk Koç, Murat Karayalçın, Tekin Bingöl, Şahin Mengü, Mehmet Akif Hamzaçebi, Prof. Dr. Osman Coşkunoğlu, Prof. Dr. Gürol Ergin, Prof. Dr. Necla Arat, Prof. Dr. Oğuz Oyan, İsa Gök, Atilla Kart, Muharrem İnce, Faik Öztrak’ın isimleri de Parti Meclisi için geçen isimler.

PARTİ MECLİSİ DE UMUT OLSUN

Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığa seçilmesini, “Kamuoyu ve halkın beklentisinin karşılanması” olarak nitelendiren partililer Parti Meclisi listesinin de bu bakışa göre şekillendirilmesini umuyor.