BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,09
ALTIN 2.468,29
HABER /  GÜNCEL

Bugün Yüksekovaya DİKKAT!

Türkiye CHP Kurultayı’na kilitlenirken, Güneydoğu’da yaşanan hareketlilik ve yükselen gerilim Yüksekova’da çok kritik bir noktaya geldi.

Abone ol

Günlerdir hazırlanan ve ilk provası geçen hafta Şenlik Köyü mevkisinde yapılan canlı kalkan eylemleri ve BDP’lilerin yükselttiği gerilim, jetlerin sınırda yaptığı bombalamalar ve onlarca tankın şehir merkezlerinden ilerlemesiyle karşılıklı zirve noktasına tırmandı.

Yüksekova’da yarın BDP’li Milletvekilleri’nin katılım ve teşvikiyle canlı kalkan eylemi gerçekleşecek. Eylemde Anayolun kesileceği bilgisi alınırken, eş zamanlı olarak provokatif sloganların ve fiziki müdahalelerin olabileceği belirtiliyor.

Terör örgütünün anayolun kesilmesi yönünde bütün çalışmalarını sürdürdüğü, güvenlik güçlerini müdahaleye zorlayacakları, yolun açılması yönünde yapılacak müdahaleyle ortalığın savaş alanına çevrileceği öğrenildi.

BDP ve PKK çevre ilçelerden ve illerden çok sayıda eleman toplarken, Güvenlik Güçleri’nin iki hafta önce konuyla ilgili istihbaratı yetkililere ilettiği öğrenildi. Benzer eylemlerin başta Lice’de olmak üzere bölge genelinde de yapılmasının planlandığı öğrenilirken, kargaşalarda can kaybına varacak olayların yaşanmasından korkuluyor.

Örgütün, TSK’nın son dönem yapılan operasyonlar ve sınır ötesine yaptığı bombalamaların kullanılacağı ve bu yönde propagandaya şimdiden başladığı öğrenildi.