BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu demediğini bırakmadı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER- Deniz Feneri soruşturmasına bakan savcılar hakkında açılan 11 yıl hapis istemli dava CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeminden düşmüyor.

Partisinin grup toplantısında konuyu masaya yatıran CHP lideri, "Yüzyılın yolsuzluğu, yüzyılın hukuksuzluğuna dönüştü" dedi ve hükümete yüklendi:

"Ey hırsızlar... Eğer başınıza birşey gelmeden önce Sayın başbakanla irtibata geçin ki kimse size dokunamasın. Başbakan'a ulaşamazsanız da dert etmeyin. Köstebek bir bakan var. Ona ulaşın işiniz görülsün."

BUNUN ADI 'ŞİRK'TİR

Başbakan Erdoğan'ın katsayı uygulamasının Danıştay'a götürülmesi sonrası söylediği "CHP dindar nesil yetişsin istemiyor" sözlerine de Kılıçdaroğlu sert dille yanıt verdi:

"Senden önceki nesil dinsiz miydi? Sen kim oluyorsun da insanları 'dindar-dinsiz' diye ayırıyorsun. Bunun adı düpe düz 'şirk'tir."

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan bölümler özetle şöyle:

AHLAK İFLAS ETTİ

"... Bir Başbakan düşünün!

Yüzde 100 haklı olduğunu düşünsede de yargıya müdahale etmez.

Peki bir de ahlakın iflas ettiği duruma bakalım. Deniz Feneri davası...

Koskoca bir devlet. Koskoca Bakanlar Kurulu görevini bırakmış savcılarla uğraşıyor. Savcılar hırsızın peşinde, bakanlar da savcıların...

Almanya'da yargılandılar. Alman yargısı 'Bunlar piyon asıl failler Türkiye'de' dediler. Şimdi gördük ki meğer asıl failler savcılarmış.

BAŞBAKAN'IN DAVA ARKADAŞLARI

Başbakan'ın dava arkadaşlarını önce savcıların elinden aldılar, sonra da savcılar hakkında 11 yıl hapis cezasıyla dava açtılar. Bu açıkca hukuk camiasına gözdağı vermek demektir.

'İbreti alem için ayağınızı denk alın' dediler.

Onun için hakimlere savcılara sesleniyorum: Adaletin üstünlüğüne olan inancınızı sarsmayın!

Bu yaşananlar Sayın Başbakan'ın yakın arkadaşlarına hırsızlık yapma izni vermek demektir. Yüzyılın yolsuzluğu, yüzyılın skandalarına dönüştü.

Buradan hırsızlara sesleniyorum:

Ey hırsızlar... Eğer başınıza birşey gelmeden önce Sayın başbakanla irtibata geçin ki kimse size dokunamasın. Başbakan'a ulaşamazsanız da dert etmeyin. Köstebek bir bakan var. Ona ulaşın işiniz görülsün.

HAKİMLERE ÇAĞRI

Bir çağrım da bu ülkenin dürüst hakim ve savcılarınadır:

Beni sürerler diye çekinmeyeceksiniz. Adalet mülkün temelidir. Adalet devletin temelidir. İktidar kafaya koyar bir gece gelir seni alırlar. Derdini anlatıncaya kadar 6 ay geçer. Masumlar iftiraya uğrarken, hep beraber o mazluma sahip çıkacağız.

YASSIADA MAHKEMESİ

Çağdaş demokrasilerde özel yetkili mahkemeler olmaz, dikta rejimlerinde olur. Daha önce DGM, daha önce Sıkıyönetim Mahkemesi daha da önce Yassıada Mahkemesi'ydi. Bu mahkemelerde imzasız dilekçeyle, iki kayıtla hayatınız kararır. Avukatınız bile neyle suçlandığınızı öğrenemez.

YAZIKLAR OLSUN BU KABİNEYE!

Sayın Arınç, tutuklu vekillerin durumuyla ilgili  birkaç kez açıklama yaptı ve tahliye olmaları konusunda samimi olduğunu söyledi. Arınç, daha önce de RTÜK Başkanı için 'o görevde durmasın' demişti. Ama RTÜK Başkanı sırtını Başbakan'a dayamıştı, yerinden bile kımıldamadı.

Şimdi sayın Arınç'a soruyorum:

Deniz Feneri savcılarının başına gelenler sizin vicdanınızı rahatsız etmiyor mu?

Ne diyelim yazıklar olsun. Yazıklar olsun bu kabineye!

YALANCI BAŞBAKAN!

Başbakan'ın bir CHP takıntısı var.

Geçenlerde çıkıp "En son katsayı düzenlemesini bir kez daha Danıştay'a götürdüler. Niye imam hatiplerden rahatsız oluyorsunuz? Dindar nesiller yetişmesin mi istiyorsunuz?" dedi.

Bir kere, katsayı uygulamasını Danıştay'a CHP değil, iki kişinin kişisel başvurusu taşıdı. Sayın Başbakan'ın bu ayrıntıyı bilmemesine imkan yok.

Bir başbakana yalan söylemek yakışır mı? O koltukta oturuyorsun. Bu yalan benim bile onuruma dokunuyor. 

İNSAF!

Başbakan'a soruyorum:

Diyorsunuz ki 'dindar bir nesil olmasın istiyorsunuz' Siz gelmeden önceki nesil dinsiz miydi?

Bu ölçüyü, bu yetkiyi sana kim verdi? Sen nasıl insanlara 'sen dindarsın', 'sen dindar değilsin' diyebilirsin. Bu şirk değil midir?

İmam Hatip Okullarını, İlahiyat Fakültelerini, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran CHP'dir. Sen kim oluyorsun da iftira atıyorsun. İnsaf! Bu memleketi niye bölüyorsunuz. Din üzerinden oy toplanmaz. Din üzerinden oy topluyorsanız o oyların hepsi size haramdır.

DİN TÜCCARISIN, SENİ GİDİ MÖSYÖ!

Haramla helal arasında fark gözetmeyen, kul hakkını vermeyen adamdan dindar olmaz. Sen bu milletin fitresiyle, zekatıyla, kurban parasıyla yolsuzluk yapanlara önce bir hesap sor bakalım. Müslüman ülkeler bir mezhep çatışmasının içine sürükleniyor. Şimdi sen kalkmışsın, İslam coğrafyasına mezhep çatışması getiren siyasi projenin taşeronluğunu yapıyorsun. Irak'ta müslümanlar öldüğünde sesin çıkmadı. Haksızlık karşısında dilin tutuldu. Kaddafi linç edilirken alkış tuttun. Kusura bakma sen dindar değil, din tüccarısın. Daha soykırım yasasının mürekkebi kurumadan, Fransa'ya tavizler vermeye başladınız.

VER O GÖRÜNTÜLERİ

Uludere'de 34 yurttaşımız öldü. Neden korkuyorsun. İstihbaratı şuradan aldım desene. . Kandırıldıysan söyle. 'Tuzağa düştük' de. Söyleyemiyor. Sen yabancı devletlerden aldın bu istihbaratı. Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarlarını savunacak en son başbakansın. AKP milletvekili 'ben görüntüleri izledim. onlar kaçakçıydı' diyor. Madem o izliyor. Verin o görüntüleri televizyonlara da insanlarda neyin ne olduğunu anlasın.