BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.442,67
HABER /  GÜNCEL

Sapık röntgenci yakayı ele verdi

Samsun'da eşi tarafından dövülen Uğur K mahkeme tarafından 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Abone ol

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde akciğer röntgeni bölümünde tacize uğrayan kız sapık görevli hakkında dava açtı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne giden 22 yaşındaki genç kızdan doktor akciğer röntgeni çektirmesini istedi. Radyoloji bölümüne giden genç kız, doktorun isteğini iletti. Teknisyen İbrahim A (28), film için gerekmemesine rağmen soyunmasını istedi.

Takvim'in haberine göre İbrahim A, soyduğu genç kızı izlerken kendini tutamayıp eliyle de dokununca yakayı ele verdi. Genç kızın, şikayette bulundu. Sapık görevli hakkında "cinsel taciz" suçundan 2 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

 

O AFFETTİ MAHKEME AFFETMEDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Samsun'da 6 yıl önce 28 yaşındaki Uğur K. ile evlenen 3 çocuk annesi 22 yaşındaki M.K., eşinin kendisine tecavüz ettiğini öne sürerek şikayetçi oldu. Eşi tutuklandıktan sonra M.K., şikayetinden vazgeçtiğini, dayak yediği için iftira attığını söyledi. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Uğur K., M.K.’yı dövdüğünü ve tecavüz etmediğini söyledi. Bunun üzerine mahkeme Uğur K.’nın tecavüz suçundan beraatine karar verirken, hürriyetten yoksun bırakma ve yaralama suçlarından 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Olay, 2010 yılı Aralık ayında meydana geldi. Gece bekçisi olan Uğur K., 6 yıl önce resmi nikahla M.K ile evlendi. 3 çocukları olan çift bir süre sonra anlaşamayınca, M.K. boşanma davası açıp evi terk etti. Ardından da çocuklarına bakmak için bir gazinoda çalışmaya başladı.

Eşinin gazinoda çalışmasına kızan Uğur K. arkadaşı 28 yaşındaki Emrullah K. ile birlikte eşinin çalıştığı gazinoya gitti. İddialara göre gece geç saatlerde M.K.’yı gazinodan çıkarıp zorla otomobile bindiren iki arkadaş ıssız yere götürdü. Bir süre burada genç kadın ile konuştuktan sonra Uğur K. cinsel ilişkiye girmek istediğini söyledi. M.K.’nın bu teklifi kabul etmemesi üzerine döverek, arkadaşı Emrullah K.’nın yardımıyla genç kadına tecavüz etti. Ardından da eşini hastaneye bırakıp kaçtı. Kadının şikayeti üzerine kısa süre sonra yakalanan ve tutuklanan Uğur K. ve Emrullah K. hakkında Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaralama, tecavüz ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Duruşmalarda dayak yediği için eşine iftira atığını söyleyen M.K., "Sadece beni dövdü. Yüzümü kanlı kanlı görünce kendisine çok kızdım. Bu yüzden, ’Bana tecavüz etti’ dedim. Ama böyle bir şey olmadı. Şikayetçi değilim. Boşanma davamı da geri aldım. Beni onu affettim. Siz de affedin evine dönsün" diye konuştu.

Yaklaşık 6 ay önce üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığı dikkate alınarak tahliye edilen Uğur K. ile Emrullah K. ise bugün yapılan son duruşmaya katılmadı. Uğur K. daha önceki celselerde eşinin kendisine iftara attığını söyleyerek, dövdüğünü kabul etmiş ancak tecavüz etmediğini söylemişti. Bunun üzerine mahkeme heyeti, genç kadının şikayetten vazgeçmesi üzerine Uğur K’nın tecavüz suçundan beraatine karar verirken, sanığı yaralama ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Emrullah K.’ya ise yardım ettiği için 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

TECAVÜZCÜ BU GEREKÇE İLE YIRTTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

 

Diyarbakır'da 5 yıl önce eşini kaybeden zihinsel engelli Emine B.'ye tecavüz eden 24 yaşındaki İbrahim H.T., Adlı Tıp'ın bağırmadığını gerekçe göstermesiyle 2 yıllık tutukluluğun ardından tahliye edildi

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'ne bağlı Kavaklı Köyü Birgen Mezrası'nda yaşayan Emine B., 2007'de eşi Seyithan B.'yi kaybetti. Emine B. (40), tek göz odada zihinsel engelli olan 3 çocuğuyla yaşamaya başladı. 2009'da köyleri ziyaret eden dönemin Ergani İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, özürlü kadının ve çocukların yaşadığı ortamı görmesi üzerine aileye ev yardımı yapılmasını istedi. İnşaatı incelemeye giden Kaymakam Yıldırım'ın talimatıyla, genç kadın ve 3 çocuğu Ergani İlçe Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Yapılan muayenede Emine B'nin., 8 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

'2 YIL TECAVÜZ ETTİ'

Habertürk'ün haberine göre kadın ve 3 çocuğu, korumaya alınıp, sığınma evine yerleştirildi. Yüzde 36 zekâ özürlü olan Emine B. ve 14 yaşındaki oğlu Mesut, olayla ilgili ifade verdi. Emine B., "2 yıldan bu yana komşumuz İbrahim H.T. (24), eve girip zorla benimle oluyordu. Korkudan bir şey yapamadım. İstemediğimde 'Seni ve çocuklarını öldürürüm' diye tehdit etti. Ailesi zengindi. Çaresizlikten kimseye bir şey anlatamadım" dedi. Doğan kız çocuğundan alınan DNA örnekleriyle İbrahim H.T.'nin tecavüz ettiği saptandı ve zanlı tutuklandı.

17 YIL HAPSİ İSTENDİ

Hazırlanan iddianamede zanlı İbrahim H.T.'nin "Tehdit ederek alıkoymak" ve "Birden fazla cinsel saldırı" suçlamalarıyla 17 yıl hapisle cezalandırılması istendi. Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi, olayla ilgili Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndan bilimsel rapor istedi. Adli Tıp Kurumu, tecavüze uğrayan Emine B.'nin yüzde 36 zekâ özürlü olduğunu tespit ederken, cinsel saldırıya uğradığında bağırmadığını gerekçe göstererek "Kendisini savunabilirdi, rıza var" diye rapor düzenledi. Hakkında 17 yıl hapis istenilen İbrahim H.T., mahkemenin tek kadın üyesi Hatice Polat'ın izinli olduğu gün yapılan duruşmada, 2 yıllık tutukluluğun ardından tahliye edildi. 

UYANIK SARHOŞUN YAPTIĞINA BAKIN!

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Aydın'da alkol alan 24 yaşındaki Mehmet Şafak, 112 Acil Yardım hattını arayıp 'İntihar ettim gelin beni kurtarın' diye ihbarda bulununca polis ve sağlık ekiplerini alarma geçirdi

Zeytinlik alana giden ekipler, ayakta duramayacak kadar alkollü olan Şafak'ı bulunca gerçek ortaya çıktı. Yürüyemediği için eve gidemeyen gencin böyle bir yalana başvurduğu öğrenildi, genç adam kontrol için hastaneye kaldırıldı.

Kent merkezindeki Kemer Mahallesi'nde bulunan Kemer Mezarlığı yakınındaki zeytinlik alanda dün saat 22.30 sıralarında meydana gelen olayda, 112 Acil Yardım hattını arayan bir kişi "İlaç içip intihar ettim. Kemer Mezarlığı'ndayım gelin beni kurtarın" diye ihbarda bulundu.

Sağlık görevlileri vakit kaybetmeden yola çıkarken konuyla ilgili polise de bilgi verildi. Alarma geçen polis söz konusu zeytinlik alana gitti ve el feneriyle ihbarı yapan kişiyi aramaya başladı. Cep telefonunun ışığıyla yerini belli etmeye çalışan genç adamın bulunduğu yere ulaşan polis ve sağlık ekipleri, 24 yaşındaki Mehmet Şafak'ı baygın halde buldu.

BU DA FACEBOOK DAYAĞI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Adana'da 16 yaşındaki H.S., sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tanıştığı kızın akraba ve arkadaşlarından oluşan 10 kişilik grup tarafından dövüldü.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı, H.S.'nin şikayetçi olmaması üzerine olayla ilgili takipsizlik kararı verdi.

Olay, merkez Seyhan İlçesi Çınarlı Mahallesi Ziyapaşa Bulvarı'nda 6 Temmuz 2011'de meydana geldi. H.S., sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tanıştığı adı açıklanmayan 16 yaşındaki bir kızla internet üzerinde arkadaşlık kurdu. Arkadaşlığını ilerletmek isteyen H.S., kız ile buluşmak istedi. Kız yüz yüze görüşme isteğini geri çevirince, öfkelenen H.S., bu defa da onu tehdit etmeye başladı. Tehdit edilen kız durumu ailesine anlattı. Bunun üzerine kızın akrabaları, H.S.'ye randevu vermesini istedi. Yanlarına kızlarına da alan aile, İnönü Parkı'nda H.S.'yi beklemeye başladı. Buluşma yerine gelen H.S., kızın yanında başkalarının da beklediğini görünce, kaçmaya başladı. Yaklaşık 10 kişi, kovaladıkları H.S.'yi Ziyapaşa Bulvarı'nda yakaladı. Çoğu gençlerden oluşan öfkeli grup, H.S.'yi tekme tokat dövmeye başladı. Gruptakiler, çevredekiler kavgayı ayırmaya çalışırken, "Bacımıza tacizde bulundu. Siz karışmayın" diye bağırdı. Ağzı yüzü kan içinde kalan H.S., çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı.

Kaldırıldığı hastanede ayakta tedavi gören H.S. ifadesinde, "Facebook'ta tanıştığım kız arkadaşımla buluşacaktım. Saldıranları tanımıyorum. Bir yanlış anlaşılma sonucu oldu" diyerek saldırganlardan şikayetçi olmadı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı, H.S.'nin şikayetçi olmaması üzerine olayla ilgili takipsizlik kararı verdi. 

O ÜNİVERSİTELİDEN TUHAF SAVUNMA

HABERİ DİĞER  SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İzmr'in Bornova İlçesi'nde 2010 ekim ayında, bir büfe önüdeki kutuda yatan 'Yamuk' adlı felçli ve hasta kediyi tekmeleyerek öldürmekle suçlanan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 1'ci sınıf öğrencisi U.G.'nin yargılanmasına devam edildi. Sanık U.G. Ankara'da talimatla verdiği ifadesinde, "Kedi, iki gün önce benim köpeğime saldırıp yaraladı. Olay günü de çok sarhoştum, kutuya tekme attım. Kedinin öldüğünü, sabah arkadaşım söyledi" dedi. Duruşma karar için mart ayına ertelenirken, hayavanseverler adliye önünde yaptıkları açıklamada sanığın cezalandırılmasını istedi.

İzmir 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya, öldürülen kedinin sahibi Ahmet Hüsnü Arda Baran, avukatı Gizem Günel, İzmir Barosu Hayvan Hakları Kurulu üyesi avukat Halil Dönmez, Ankara Barosu Hayvan Hakları Kurulu adına avukat Ayça Sümeyra Oruç, sanık 22 yaşındaki U.G.'nin avukatı Murat Yılmaz ile hayvanseverler katıldı. Savcılık aşamasında yavru kediyi öldürüp, başına iki kez bastığını söyleyen U.G.'nin, geçen 23 Ocak'ta Ankara 22'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde talimatla verdiği ve henüz dava dosyasına gelmeyen ifadesinde, "Kedi aslında sokak kedisidir. Bu kedi, iki gün önce benim sahibi olduğum köpeğe saldırıp yaraladı. Ben olay günü çok sarhoştum. Bunun etkisiyle kedinin bulunduğu kutuya tekme attım. Ertesi gün öldüğünü arkadaşımdan öğrendim. Karakola gidip olayı anlattım. Bana para cezası kestiler. Pişmanım" dediği belirtildi.

'PİŞMANLIĞI YOKTUR'

Kedinin sahibi büfe işletmecisi Ahmet Hüsnü Arda Baran'ın avukatı Gizem Günel şikayetçi olduklarını yineleyerek, "Sanığın pişmanlığı yoktur. Mahkemenin huzuruna gelip pişmanlığını dile getirmemiştir" dedi. Avukat Halil Dönmez de, sanığın ifadesini kabul etmediklerini belirtti. Dönmez, sanığın ifadesinin UYAP'tan (Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi) alınmış olmasından dolayı bununla yetinilmesini ve evrakın gelmesinin beklenmemesini talep etti. Avukat Dönmez, "Sanık kediye vurduğunu kabul etmektedir. Sanığın gerçekte bu kişi olup olmadığı konusunda tereddüt yoktur. Bu nedenle dosya tamamlanmışıtır. Taleplerimiz gibi karar verilmesini istiyoruz" diye konuştu. Avukat Ayça Sümeyra Oruç da sanığa üst sınırdan ceza verilmesini istedi.

SANIK AVUKATI: KARAR VERİLSİN

U.G.'nin avukatı Murat Yılmaz ise, Ankara'ya aslında sanığın fotoğraflarının temini için talimat yazıldığını, daha öncesinde müvekkilinin savunmasının alındığını söyledi. Yılmaz, "Çekilen fotoğraflar da dosyaya sunulmuştur. Sanığın kimliğinde tereddüt yoktur. Müvekkil sanık suçu kabul etmektedir. Bu aşamada dosyaya eklenecek delil yoktur. Dosya tekamül etmiştir. Mahkemeye sunacak başka delil de yoktur. Dosyayla ilgili karar verilsin" dedi.

Hakim Faruk Çalışkan, sanığın Ankara'dan gelecek ifade evrakının beklenmesini kararlaştırıp, karar verilmek üzere duruşmayı 12 Mart tarihine erteledi.

Hayvanseverler, duruşma sonrası İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yapıp, sanığın cezalandırılmasını istedi. Hayvanseverler ayrıca, yetersiz kaldığını öne sürdükleri 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na tepkilerini '5199 kez hayır' yazılı pankart açarak gösterdi.